Twee vliegen in één klap: het was weer tijd voor een recept en de Serviërs moet een hart onder de riem gestoken worden in deze barre tijden.
Pljeskavica
Pljeskavica lijkt veel op een hamburger. Deze Servische vleesschijf is echter pittiger, omdat er uien en pepertjes in zitten. Ingrediënten 50 gram fijngesneden ui 1 groen pepertje (ontpit en gesneden) 500 gram gemengd gehakt 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel peper Zout naar smaak Olie (voor braden)
Bereidingswijze Meng het vlees met gesneden uien en groene peper. Doe de geperste knoflook, peper en zout in het vleesmengsel en roer alles goed door.
Maak van de vleesmassa ronde ballen en plet deze zodat ze 1 centimeter dik worden. Braad ze in een hete teflonpan of op een barbecue. Serveer het gerecht op een Italiaanse bol met daarnaast plakjes tomaat, lente uitjes en frietjes.
Jorwert's kerkje is wat groter dan dat "trouwkerkje"(welke beroemdheden zijn daar overigens getrouwd? ken ik die?) in Allingawier. Dus heeft meer vensters dus ane.
Ik zie de voor mij zo bekende kerk in Jorwert op jouw weblog, Doarmer. En daaronder dat Trouwkerkje van Allingawier! Kom je nog wel eens in Jorwert? Als dat zo is dan moet je toch eens aan Sybren, jouw oude vriend, vragen of hij de stamboom van 1 van de grote boerenfamilie's van het dorp 'de Hoogenbrug's, wil hebben!?
Lieve Willy Wel, Doarmer wil wel een foto van een huwelijk in de kerk van Allingawier publiceren, als u niet gelooft, dat daar beroemde mensen trouwen.
11 opmerkingen:
Die van Jorwert heeft een rond "kontje"
Twee vliegen in één klap: het was weer tijd voor een recept en de Serviërs moet een hart onder de riem gestoken worden in deze barre tijden.
Pljeskavica
Pljeskavica lijkt veel op een hamburger. Deze Servische vleesschijf is echter pittiger, omdat er uien en pepertjes in zitten.
Ingrediënten
50 gram fijngesneden ui
1 groen pepertje (ontpit en gesneden)
500 gram gemengd gehakt
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel peper
Zout naar smaak
Olie (voor braden)
Bereidingswijze
Meng het vlees met gesneden uien en groene peper. Doe de geperste knoflook, peper en zout in het vleesmengsel en roer alles goed door.
Maak van de vleesmassa ronde ballen en plet deze zodat ze 1 centimeter dik worden. Braad ze in een hete teflonpan of op een barbecue. Serveer het gerecht op een Italiaanse bol met daarnaast plakjes tomaat, lente uitjes en frietjes.
O.k., ik ben overtuigd, niet alleen door het 'kontje', ook door de ogen(de ramen aan de zijkant). Die zijn toch 'ane'.
Lieve juffrouw Wel, hoezo de ramen "ane"?
Dr. Oetker, waarom wilt u de serveersters een hart onder de riem steken, of bedoelt u dat "ane"?
Jorwert's kerkje is wat groter dan dat "trouwkerkje"(welke beroemdheden zijn daar overigens getrouwd? ken ik die?) in Allingawier. Dus heeft meer vensters dus ane.
Ik zie de voor mij zo bekende kerk in Jorwert op jouw weblog, Doarmer.
En daaronder dat Trouwkerkje van Allingawier!
Kom je nog wel eens in Jorwert? Als dat zo is dan moet je toch eens aan Sybren, jouw oude vriend, vragen of hij de stamboom van 1 van de grote boerenfamilie's van het dorp 'de Hoogenbrug's, wil hebben!?
Leave Ge, ik sil d'er oantinke
Lieve Willy Wel, Doarmer wil wel een foto van een huwelijk in de kerk van Allingawier publiceren, als u niet gelooft, dat daar beroemde mensen trouwen.
O.K. ik kijk al uit naar die beroemdheden!
Lieve mevrouw Wel, de eerste beroemdheid staat er al.
Een reactie posten