maandag, mei 08, 2006

Uit de muur

Groep rendieren uit Canada kijkt door speciaal aangebrachte gaten in een muur. Er is namelijk geen nieuwsgieriger beest dan een rendier uit Canada. Dit in tegenstelling tot Finse rendieren, deze zijn vooral ondeugend.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, wat een prachtige stil-levens voor mijn verzameling.

Anoniem zei

Ingrediënten:
450 gram filet van rendier (Delhaize)
2 dl wildfond
boter
gemengde paddestoelen (naar keuze boschampignons, cantharellen,...: keuze genoeg in Delhaize)
1 sjalot, in stukjes gesneden
pakje 125 gram bakrijst (Mediterraneo van Bosto)
4 dl kippenbouillon van het tablet
twee teentjes knoflook geperst
2dl rode wijn

Bereidingswijze:
de paddestoelen kuisen (indien nodig) en in stukken snijden
stoof ze aan in boter in een diepe pan
voeg er de gesnipperde sjalot en de geperste knoflook bij en roerbakken
de rijst toevoegen
dan kippenbouillon erbij en met deksel op de pan de rijst gaar laten worden, af en toe omroeren (hou eventueel nog wat bouillon opzij voor het geval de rijst te droog wordt)
rendierfilet kruiden met peper en zout
schroei het vlees dicht in de hete boter
bak naar wens (rosé bij voorkeur)
haal het vlees uit de pan en houd warm
de bakresten los maken van de pan met de rode wijn, even laten inkoken tot er nog een goede lepel overblijft, dan de wildfond erbij
weer een poosje laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout
op het laatst de saus monteren met een klontje boter

vlees, risotto en saus serveren

Anoniem zei

Heerlijk rendier met paddos

Anoniem zei

Allez zeg,

al weer zoonne Goermandier erbij zunne. Dokter U weet wel van wanten. Als u misschien mijn recept van waterzooi eens wilt proberen...
Dat zijn ook schoone troffeejkes die daar hangen. Smaken die hertjes net zoiets als ons beroemde St. Niklaashert?
Gevuld mej truffelkes is het ook wel eens te proberen he. Dan ga je niet zo dubbel zien en dromen van rooze olifantekes.