maandag, juni 19, 2006

Aanbieding


Kriebeltruien van zeer goede kwaliteit te koop
Zeer geschikt voor boetetochten
De truien zijn er in de maten: S, M, L, XL en XXL
De winkelwaarde van de truien ligt boven de €40,-
Prijs per stuk: €30,00
Te bestellen via de pastoor te H.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Allez zeg,

maar welke kleuren heeft U dan allemaal, eerwaarde broeder. Heeft U ook de zwarte met witte boord kreibeltrui?
En met een extra extra extra L maat voor de bourgondische mensch onder ons?

Anoniem zei

Het is weer tijd voor:

Aardbeienconfiture

Ingredienten
1 kg kleine aardbeien
1 kg Geleisuiker
sap en rasp van 1 citroen

Bereidingswijze
De aardbeien schoonmaken en de kroontjes verwijderen. 1/3 Deel van de aardbeien pureren en samen met de overige aardbeien goed in een pan vermengen met geleisuiker. De pan afdekken en 24 uur in de koelkast zetten. De pectine uit de geleisuiker kan nu in de stukjes aardbei trekken.

De volgende dag citroensap en rasp van de citroenschil toevoegen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed laten doorkoken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan.

De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand toe vullen en direct sluiten. De potten op de kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar; na openen gekoeld bewaren

Anoniem zei

Waarde college, er is slechts de boetekleur d.w.z. die van gedroogde brandnetel, extra extra extra L kunnen wij zonder meer leveren

Anoniem zei

Zeer geleerde dr.Oetker, tijdens een boetetocht met een kriebeltrui zou een waterig brandnetelsoepje wel zeer passend zijn. Heeft u hiervoor ook een recept.

Anoniem zei

Engels recept voor Brandnetelsoep uit de Tweede Wereldoorlog
Pluk een hoeveelheid netels die een bak van een halve liter vult, was ze, droog ze en doe ze in een halve liter zout water. Breng dit aan de kook, roer het goed door en laat het 10 minuten door koken. Laat 30 gr baconvet smelten, roer daar 30 gr bloem door, voeg de netels en het water aan toe en laat het al roerend nog vijf minuten koken. Gier er een beetje kokende melk bij en serveer het met croutons.

Anoniem zei

Brandnetels, vet en melk, het klinkt uitstekend en Doarmer zal nog wel vaker een boetetocht moeten ondernemen