Iedereen die een beetje op de hoogte is van de gang des levens in de vogelwereld, weet dat er tussen de wilde en de tamme ganzen, hoe verschillend ze verder ook zijn, een soort onderling begrip bestaat. Als je de trek van de wilde ganzen in de lucht hoort en er lopen tamme ganzen rond beneden op de grond, dan merken die dat onmiddellijk, tot op zekere hoogte begrijpen ze wat het is. Daarom stijgen ze ook op, slaan met hun vleugels, gakken en vliegen in chaotische, lelijke wanorde een stukje vlak over de grond, en dan is het weer voorbij.
Søren Kierkegaard (1813-1855)
Søren Kierkegaard (1813-1855)
18 opmerkingen:
Ik heb als student doctoraalonderzoek gedaan naar het verschil tussen de organisatie van wilde boerinnen en boerinnen georganiseerd in de standsorganisaties(tamme boerinnen zou je kunnen zeggen).
Nooit heb ik iets gemerkt van jaloerse reacties of infiltraties van de tamme boerinnen in de wilde 'meer zwevende' boerinnenorganisaties.
Beste ex-student, het is ook niet zo zeer een jaloerse reactie van de tamme ganzen, meer een korte onrust, ze krijgen even vaag het idee van vrijheid, wat het precies is en wat ze ermee moeten, dat weten ze niet,en daarom is het ook zo weer over en keert de rust in "de kudde" terug.Het gevaar is volgens Kierkegaard omgekeerd, dat de wilde gans tam wordt. Letterlijk zegt hij" de vuistregel is dat een tamme gans nooit een wilde wordt en dat daarentegen een wilde gans wel tam kan worden - pas daar dus voor op! ".
Tank Doarmer
spreek vrijmoedig over mij(namens mij)maar misbruik mijn naam niet!!
Dat Doarmer een warme belangstelling heeft voor de natuur, zal eenieder bekend zijn. Het regelen van het verkeer in het buitengebied lijkt dan ook een bezigheid, die hem op het lijf geschreven is. Met zijn behoefte om alles wat zich daar maar enigszins voor leent aan te sturen is hij hier de juiste man op de juiste plaats. De vraag dringt zich echter op of hij na al die jaren alles nog steeds in de hand heeft, immers, steeds vaker staat de boel muurvast en kijkt Doarmer vertwijfeld om zich heen.
Actueel vraagstuk: Als menskracht het fileprobleem niet meer op kan lossen, moeten we wellicht toch een belangrijke investeringsbeslissing nemen en overgaan op automatisering.
Allez Doarmer,
als ge vertwijfeld om U heen schouwt, pas dan op voor de Mollen. Het zijn de Mollen in het buitengebied die het doen, en ze grijpen de macht. Ze hebben een partij, en gaan voor de PvdM de volgende verkiezingen. Hier bij ons is het noge veel erger. Den oplossing..jassen met Mollenbond. Goe voor de winterkes (als ze nog komen). Daarom is Peerke van mening dat de Mollen verwoest moeten worden.
Beste Silvester, u moet de activiteiten van Doarmer wel in het juiste licht zien, hij regelt het verkeer in het buitengebied, omdat dat nu eenmaal zijn aard is, maar of het verkeer zich laat regelen,is natuurlijk een ander punt. Voor Doarmer is dat eigenlijk ook niet interessant. Zoals men tegenwoordig zegt "men doet zijn ding" en wat een ander daarmee doet of niet doet, dat is "het probleem"van die ander. "Het verkeer regelen in het buitengebied"must go on.
"En zo is het maar net."
pvdd, het fileprobleem is eigenlijk geen probleem, maar de oplossing om in deze hectische maatschappij tot onthaasting te komen.Het is goed voor een mens om elke dag minstens een uur in de file staan. Men heeft dan tijd om na te denken, te relativeren eventueel zelfs te mediteren.
Doarmer, dank!
We zullen onthaasting in ons partijprogramma opnemen.
Jah, Doarmer,verkeersregelaar in het buitengebied, ter geruststelling, vandaag stond op de voorpagina vd Tub-krant: "...het platteland loopt steeds meer leeg."
Sinds ik meer houd van het begin van een boek dan van het eind heb ik tijd 'over'.
Doarmer, jij weet nogal veel, ben ik dus onthaast?
Maar het komt bij mij niet door de file.......
Alhoewel....
vorige week dinsdag 28 november stond ik i.v.m. een ernstig ongeluk op de A1 uren lang in de file....
Even daarna zag ik Sinterklaas op een hoge zetel van Grolsch!
Als je de macht niet hebt,
kun je haar nemen
via de wet
of via Sinterklaas.
Geacht lid van het nieuwe lezen, Doarmer is blij, dat van u het begin van het boek houdt, het einde heeft altijd iets.... jah, hoe zal Doarmer het zeggen.... Hij citeert maar happiness is found along the road, not at the end en zo is het ook met een boek , want als iemand bijvoorbeeld na jaren van grote ellende op het eind van het boek het geluk vindt, dan vraagt Doarmer zich altijd af of het omgekeerde niet beter is. Doarmer prijst de dag dan ook voor het avond is.
Lieve n. de la pouvoir, de macht ligt inderdaad altijd voor het grijpen. Macht wil uitgeoefend worden en als de een het niet doet, dan doet de ander het wel. Nietzsche onderscheidt in deze twee soorten: mensen, die macht over anderen willen uitoefenen en mensen, die macht uitoefenen om te verhinderen, dat anderen macht over hun uitoefenen. Doarmer denkt, dat hij zelf meer tot het tweede type behoort, maar wie kent zichzelf?
Voor wie vliegen de wilde ganzen deze week?
Dr.Oetker, voor een kerstpakket?
Een reactie posten