donderdag, juli 25, 2013

It mearke Het sprookje

 
 
 
Omdat Doarmer aan een rivier geboren is, zoekt hij voortdurend waterstromen op. Hij heeft al langs de Inn, de Donau en de Moezel gefietst en nu was de Weser aan de beurt, dus door het “sprookjesland” van de gebroeders Grimm. Behalve stadjes als Hann.Münden en Höxte met hun vakwerkhuizen heeft hij ook het klooster van Corvey bezocht en omdat het erg warm was, had Doarmer natuurlijk behoefte aan drinken.

4 opmerkingen:

pater Pierre de Bree S.J. zei

De op de foto afgebeelde rivier oogt wat breder dan de Tsjonger. En ja, sprookjes zijn leuk, maar je moet er wel iets bij te drinken hebben. Het formaat van de glazen lijkt ook wat groter dan dat, waarin men in het heitelan het gerstenat serveert.
Wat uw pater intrigeert is de vraag: bezocht Doarmer het klooster van Corvey op 11 juli en scheurde hij daar het blaadje met de tekst over Nietzsche alvast af? Wellicht behoedde hij hiermee het ganse klooster voor een volledige ineenstorting.
Ondertussen getuigen de glazen bier van het feit, dat Doarmer zelve uitstekend weet hoe om te gaan met deprimerende ervaringen!

Doarmer zei

Waarde pater, zoals u natuurlijk weet, is een klooster zonder bier geen echt klooster. Staat ook niet geschreven "de mens zal niet alleen van brood leven". Vandaar dat Doarmer om spirituele redenen maar een glaasje Weizen heeft gedronken.

Peerke zei

Amai zunne,

Dus Doarmer koerst ook. En dan dat pinteke...mmmm wellicht moeten Doarmer en Peerke eens samen met den Pater langs den Vlaamsche Kloosters gaan en eens proeven of het echte waarachtige kloosters zijn. Een goe pinteke gerstenat met deze helsche temperaturen....

Doarmer zei

Ja Peerke, zegt niet het spreekwoord:
Een paar Hoegaardens every day, keeps "den duvel" away