vrijdag, januari 27, 2006

Dreiging

Wij sullen bezoeken dit in het Hollans te skrijven, sodat het boodskap duidelijk overkomt. Jij, prefester Olmenbos, jij bent gewaarskuwd. Wat jij van doel bent, sullen wij niet accepteren, dat komt ons over de hoge skoen, dan worden wij kogels. Wij, dat is IT FRYSK RIDERSBÛN (=Het Fries Schaatsersverbond), sullen onse maatregels nemen. Om ons voor te stellen als “ kneuterig” ! Wat het doden van een leeuw voor de Masai is, dat is het rijden van de Elfstedentocht voor ons. Wij benne afstammelingen van krijgers. Wie hield de Romeinen bij de Rijn tegen, wie vocht onder leiding van koning Redbad heldhaftig tegen de Franken, wie waren de eerste bestrijders van het christen-fundamentalisme (Bonifatius!), wie joeg in 1345 de Hollanners de Suidersee in en ga zo maar door. Wees maar blijd, dat wij tegenwoordig skaatsen, vroeger moesten wij als daad van mannelijkheid het afgeslagen hoofd van zo’n Hollanner metnemen en als jij niet om seggen wilt geven dan benne wij beslist niet te beroerd om in oude gewoontes terug te vallen, knoop dat maar goed in jouw flaporen, workshoppende, oververzekerde kneuter met levensloopregeling.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik mag ook graag rijden en ik mag ook wel graag warme poeiermelk.

Anoniem zei

Ljeave Tsjutske, it binne op’t heden tiden fol fan noed, mar as it allegearre wer delbêdde is, hat Doarmer tige nocht om mei dy in kopke poeijermolke te drinken (ek wol op redens).

Anoniem zei

Ik wilde me net opgeven voor de lezing van Godelieve Olmenbos, maar nu het een echte mannenzaak (de Friezen versus de Eikels)dreigt te worden zie ik af.

Anoniem zei

Wij zijn niet bang, wij zijn niet bang. Wij zijn niet bang wij zijn niet bang.

Anoniem zei

Laat die Friezen op di maar komen!
Op di 31 januari wordt in Nijverdal in zaal Concordia een lezing gehouden over het Nieuwe Rijden door Dr ST. Out.
Goed voor die brokkenpiloten die zich Friezen noemen.
Kunnen wij niet-schaatsers do 2 febr. het gevaar van de nieuwe kneuterigheid in pais en vree opsnuiven.

Anoniem zei

Geachte cursiste, wat bent u meteen weer boos op de mannen, zo erg zijn ze nou ook weer niet. Bovendien Godelieve houdt geen lezingen, haar hele leven is in dienst gesteld van de carriere van haar man.Doarmer zelf hoopt , dat het goed afloopt, maar hij heeft zijn twijfels,hij kent de Friezen en als die door het lint gaan!!!!

Anoniem zei

Fanclub,jullie skreeuwen, dat jullie niet benauwd zijn voor ons, nou gloof dat maar, jullie sullen dat nog wel vernemen. Als wij langs komen, dan gaat het er raar omweg!!!

Anoniem zei

Lieve Fokje Out, a.u.b. wees toch voorzichtig met wat je zegt, Doarmer zou het heel erg vinden als die barbaren zich op jou zouden storten. Hij moet er niet aan denken, wat ze jou aan zouden kunnen doen.

Anoniem zei

En toch heeft die gozer wél ergens gelijk..
En respect voor Koning Redbad.:)