maandag, februari 20, 2006

Krûdeftich swietbrea Zoete kruidkoek

Ingrediënten:
- 75 gram boter wat boter om in te vetten
- 100 gram roggebrood
- 75 gram hazelnoten
- 4 eieren
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel citroensap
- mespunt kaneelpoeder
- mespunt gemalen kruidnagel
- mespunt gemalen kardemom
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot op 180° C.
Smelt de boter.
Verkruimel het roggebrood.
Maal de hazelnoten fijn.
Splits de eieren en klop de dooiers los.
Schenk al kloppend de gesmolten boter bij de dooiers.
Voeg het roggebrood, de hazelnoten, de suiker, het citroensap en de specerijen toe.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel ze door het roggebroodmengsel en doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.
Bak het brood in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar.
Laat het kruidbrood afkoelen en snijd het in grote stukken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Moet er weer van dat kardamonspoeder in? En ik weet die berg van Tanke in Oldenzaal wel te vinden maar het was maandag de dertiende volle maan dus ik moet nog twee weken wachten! Komt goed uit want zonder die kruidkoek ga ikeen tijdje onder zeil.

Anoniem zei

Lieve huisvrouw, ik dat het kardamonspoeder zijn werk al gedaan heeft