dinsdag, maart 07, 2006

Fra Angelico

En de ingel sei tsjin har: Eangje net, Maria, hwant do hast genede foun by God.En sjoch, do silste swier wurde en in soan hawwe en do silste syn namme neame Jezus.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En genade is nodig in de wereld die de mens is toegewezen na de erfzonde (zie links op het schilderij). Wij leven bij genade alleen.

Anoniem zei

Allez zeg,

nu komen de schone plaatjes van Moeder M. Laten we daar maar geen cartonen van maken.
En ja, die zonden zijn af en toe wel nodig hier in Belgenland, zunne. Maar die worden ook steeds weer vergeven, dacht ik zoe, of niet meneer Pastoor....het zijn maar kleintjes hoor, die zonden.

Anoniem zei

Peerke, wat kun jij dat schilderij met deze mooie in blauw gestoken Moeder M. goed lezen! Zou het wellicht gemaakt zijn door een soortgenoot van u een (Middeleeeuwse) Vlaming uit de buurt van Brugge?

Anoniem zei

Vanochtend moest ik wenen. Ik las een gedicht van mijn zoon "Mijn wereld onder woorden". Het ging over mijn vader.
Vandaag is het eigenlijk biddag voor het gewas en internationale vrouwendag. Daarom won de kleur rood gisteren i.p.v. vandaag.
Voor mij is het woensdag 'weendag' en geen gehakt vandaag dus. Een waterig vissoepje(met een paar oesters zonder parels!)) wordt het, als vanmiddag al die gasten voor de verjaardag van mijn man komen.
En dan ga ik vanavond in café de Cactus op de eerste avond van de cursus "Op zoek naar de androgyne mens in onszelf" vragen of die "weenneiging" komt door mijn vrouwelijke of door mijn mannelijke kant.
Ik ben benieuwd wie er komt vanavond.