woensdag, september 06, 2006

Die andere club

Het was een dag vol verrassingen. Na de zinderende culturele avond had Doarmer een beetje moeite om weer in het werkritme te komen en toen hij even van een kopje koffie genoot, werd hij aangesproken door een aantal leden van “die andere leesclub” en wel met de vraag of “ het betere boek” zich bij hen wilde aansluiten. I. en Doarmer beraden zich nu, of een dergelijke fusie wel de juiste weg is. De beide clubs hebben toch een totaal andere achtergrond. Terwijl bij hen het gros van de leden uit het onderw. stamt, vindt “het betere boek” zijn oorsprong voornamelijk in de viswereld en wij zijn daar ook erg trots op. Bovendien ligt de nadruk bij “het betere boek” meer op zaken zoals waar wordt gegeten en welke kleding wordt daarbij gedragen. Bij die anderen staat het boek meer centraal. I. en Doarmer zijn dan ook voorzichtig, wij zijn niet ongenegen , maar we houden een slag om de arm, Doarmer wil echter niet uitsluiten, dat een combinatie van onderw. en viswereld misschien wel tot vruchtbare resultaten leidt.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij, mijn vriendin en ik, zijn van "het nieuwe boeklezen"naar analogie van 'het nieuwe leren en het nieuwe rijden'. Ik durf te zeggen dat jullie, D&I, je in deze leesclub volledig thuis zullen voelen.
Morgen op de eerste cursusavond bespreken we Hegel's filosofie als een soort voorafje. Volgens ons principe hoeft u daarvoor niets te lezen.

Anoniem zei

Lieve cursiste, Doarmer leest graag boeken, maar ze moeten wel positief zijn, bijvoorbeeld over arme mensen, die veel tegenslag en ziekte meemaken, maar toch het geloof houden en door hard werken erin slagen een bestaan op te bouwen, zodat ze een autootje kunnen kopen, weliswaar niet nieuw, twee jaar oud, "de kop is eraf", maar je kunt er nog heel goed in rijden. Ook leest Doarmer graag van die liefdesverhalen, dat zij hem eerst niet ziet zitten en dat hij dan heel verdrietig is, maar dat zij dan later toch helemaal verliefd op hem wordt en dat het allemaal goed komt. Het mag ook omgekeerd, dat hij haar eerst niet ziet zitten en achter een ander aanloopt, die wil deugen, maar dat hij dat dan later ook weer inziet.

Anoniem zei

Lieve Doarmer, wat droevig

Anoniem zei

n