donderdag, september 07, 2006

Een stad

Binnenkort bezoekt Doarmer deze stad in gezelschap van een aantal mensen uit het onderw. Het feit, dat de stad aan het water ligt, spreekt Doarmer als vishandelaar enorm aan. De onderw. mensen komen uit heel Europa en Doarmer vraagt zich wel af, of hij als visboer in zo'n groep past. Hij heeft al een aantal zinnetjes geoefend, zodat hij in elk geval wat kan meepraten. Dit zijn de zinnetjes:
De leerling staat altijd centraal.
Het blijft boeiend, want je werkt met mensen.
Het gaat om leren leren.
Ik maak mij zorgen over de toekomst van het onderw.
Het kind mag niet de dupe worden.
Voor mij is het geld niet het belangrijkste.
Vooral met die laatste zin heeft Doarmer als visboer wel wat moeite, maar hij heeft gehoord, dat onderw. mensen dit graag horen, omdat ze net als middeleeuwse monniken de gelofte van armoede afgelegd hebben. Jullie horen er meer van.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

In Hindeloopen(Hylpen)wordt door ca.300 voornamelijk oudere mensen een enigszins archaïsche vorm van het Fries gesproken. De bovenste regels zijn in deze vorm, daaronder staat het standaardfries.

Bittersweet, bittersweet
priuwt dizze likje minnesang
sol dyn aer wol eenkear fange
as de fyne droppen 't ryne

Bitterswiet, bitterswiet
priuwt dit lytse leafdeliet
sil dyn ear it ea wol heine
as de fine drippen 't reine

Anoniem zei

Deze regels ook in het Oostfries uit Duitsland:

Bitterswäit, bitterswäit
smoaket düt litje ljoofteläid
wol dien oor dät moal fernieme,
wo do fiene druppen ‘t riene.

Anoniem zei

En nu maar hopen dat Hannes uit Murzzuschlag het Friese eten van het Kalkoentje tegenover de kerk goed bevalt. Deze edel en weisse man uit Oo. verdient dat.

Anoniem zei

Zeker na zijn duik in de waterval

Anoniem zei

Vandaag, 8 september, is een belangrijke dag, belangrijker dan de herdenking van 9/11. Vandaag is het 40 jaar geleden dat we voor het eerst het starship Enterprise op de buis mochten bewonderen. Captain James Kirk, 'beam me up, Scotty' en vele anderen hebben ons leven voor altijd op zijn kop gezet!

Anoniem zei

Allez allez, is da alweer zo lang geleden, amaj zeg. Den Spock, of Docter Spock, moeten we natuurlijk ook niej vergeten. Het schijnt dat den beste man ook boeken schref, maar ik heb ze nooit nie gelezen zunn.

Anoniem zei

Doarmer vond de elfenoren van Spock altijd heel bijzonder.