woensdag, november 01, 2006

Even wennen

Dat was wel even wennen. De leesclub “Het betere boek” ging voor het eerst samen met die andere leesclub twee boeken bespreken. Al vanaf het begin waren de verschillen duidelijk, terwijl bij "Het betere boek" eindeloos wordt nagedacht over zaken als “welke kleding dragen we en wat en waar eten we en hoe stemmen we dit op elkaar af?” staat bij die andere leesclub het boek centraal. Nu wilden we niet meteen op de eerste bijeenkomst daar een punt van maken, maar het zal in de toekomst beslist aan de orde komen. I. , die zich tegenwoordig D. laat noemen , weerde zich kranig in de nieuwe omgeving. Helemaal in het zwart gekleed, plaatste ze de ene spitsvondige opmerking na de andere en Doarmer dacht, het enige, wat nog ontbreekt is een nonchalant sigaretje in haar mondhoek. Ook de leden van die andere club vielen niet tegen, zeker niet als je weet, dat ze allemaal in het onderw. werken of er gewerkt hebben, alleen aan het eind, toen over het boek voor de volgende bijeenkomst werd gesproken en de prijs en een eventuele korting genoemd werden, kwam die schimmige onderw. wereld met zijn plastic koffiebekertjes, verkeerde truien en minisalarisjes toch weer even aan de oppervlakte. Over het geheel beschouwd echter viel het niet tegen. It koe minder zoals de Friezen zeggen, als ze iemand een groot compliment willen geven.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk dat Dorotheé het gezelschap zo van repliek diende en spitvondig was. Eén van haar sterke kanten!
Hoe was zij overigens in het zwart gekleed? Had ze laarzen aan of haar vzwarte wandelschoenen? Had ze zich voor deze keer in een zwarte rok gehesen?
En is dat boek dat jullie met korting kunnen aanschaffen en gaan lezen: C. van Sambeek De Stormvleugels?
Lijkt me echt een boek voor een club waarvan de Friezen zeggen: 'It koe minder'!

Anoniem zei

Doarmer zou dit wel een geschikt boek vinden, hij leest graag over mensen die het moeilijk hebben, maar zich er toch doorheen vechten en doorgaan en zo.Trochsette zouden de Friezen zeggen.

Anoniem zei

En dan hoor je ook nog dat permanente rimpelvullers altijd risicovol zijn!

Anoniem zei

Heer Dr. Oetker, u wilt toch niet zeggen dat de ene helft Van Sambeek in haar nieuwe boek verder gaat met facelifting, botoxen, en is haar rimpeluitvulling zelfs permanent geworden?

Anoniem zei

Wat "stormvleugels" voor een engel zijn, zijn "winterbanden" voor een auto.