zondag, november 26, 2006

In oare sûndfloed

Om de mensen te straffen zond Zeus een zondvloed uit over de wereld. Alleen Deukalion (zoon van Prometheus) en Pyrrha bleven in leven. Prometheus had namelijk zijn zoon aangeraden een schip te bouwen. Na de zondvloed kwam het schip terecht op de Parnassus. Omdat ze niet wisten hoe ze de aarde opnieuw moesten bevolken, gingen ze naar het orakel van Themis, dat hun vertelde: "Ga heen, sluier jullie hoofd, maak jullie dichtgeknoopte mantels los en werp de botten van jullie grote moeder in jullie voetspoor."Na een tijdje komen ze erachter dat de aarde de grote moeder is en dat de stenen haar beenderen zijn. Zo smijten ze stenen achter zich en wordt de mens herschapen. De door Deukalion geworpen stenen veranderden in mannen, die door Pyrrha in vrouwen.
Uit wikipedia

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Vandaag precies 911 (nine eleven) jaar geleden werd opgeroepen tot de eerste kruistocht.

Anoniem zei

Wat een gedenkwaardig feit, Dokter. Laten wij oproepen tot een nieuwe kruistocht!!
Kent er iemand nog een generaal of kolonel of iemand die ons kan aanvoeren, met of zonder consequenties?

Anoniem zei

Doarmer denkt, dat de H.Vader dit ook heel goed zou kunnen.Zijn wereldse naam past er wel bij. Bovendien de combinatie priester-krijger heeft wel iets.

Anoniem zei

Ik wil jullie wel aanvoeren, maae wllen jullie wel een heks?

Anoniem zei

Doarmer was als klein ventje al dol op heksen.

Anoniem zei

Ik ben getrouwd met een heks, dus dat moet geen probleem zijn. Samen, zij aan zij, met de Heilige Vader. God moet wel met ons zijn.

Anoniem zei

Natuurlijk is Hij met ons