zaterdag, december 16, 2006

De tsjoenster De heks

Op de weblog is nogal wat commotie ontstaan over de vraag of D. een heks is. Pater Pierre de Bree s.j. heeft het voorstel gedaan om haar aan een heksenproef te onderwerpen om zo vast te stellen of haar hemelse uitstraling niet slechts een list van de duivel is. Natuurlijk heeft de pastoor te H. zich meteen in zaak gemengd en contact opgenomen met de H.vader. Van de kant van de kerk is er geen enkel bezwaar tegen een dergelijke proef en omdat van uitstel alleen maar afstel komt, is besloten, dat de proef maandag a.s. om 14.05 uur in het kanaal tegenover het Ketternest zal plaatsvinden. De pastoor en de pater zullen beide erop toezien, dat men zich volledig aan de voorgeschreven procedure houdt en daarom hebben zij reeds een schema gemaakt. Ook D. heeft toegezegd te zullen meewerken, omdat zij overtuigd is van haar onschuld, ze zei “ Dan zijn meteen al die praatjes de wereld uit, het enige waar ik moeite mee heb, is de watertemperatuur in deze tijd van het jaar, maar Hij zal mij helpen”. De kade wordt enige tijd voor het verkeer afgesloten en de politie roept iedereen op zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te komen gezien de te verwachten belangstelling.

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Bliuwt hja driuwen (blijft ze drijven)? Doarmer is niet gerust op de goede afloop en als hij aan die arme D. denkt, vastgebonden en in dat koude water, dan krijgt hij heel veel medelijden met haar en daarom bidt hij ook voortdurend en zo. Doarmer gaat wel kijken en hij wil er op tijd zijn, zodat hij een plaatsje vooraan heeft en niets mist, zoals bij een vergadering.

Anoniem zei

"incipit ordo exorcismorum contra morbum animalium vel hominum vel pecorum. Et contra omnia phitonisata".

Anoniem zei

for D,

An Immorality

by Ezra Pound

Sing we for love and idleness,
Naught else is worth the having.

Though I have been in many a land,
There is naught else in living.

And I would rather have my sweet,
Though rose-leaves die of grieving,

Than do high deeds in Hungary
To pass all men's believing

Anoniem zei

An D.

Bi oons zegt de leu: Aj driven wilt mooj skoape koopn. Das wat veur oe, of neet dan. Ik heb dr nog ne paar mooi'n loopn, aj dee noe koopt, dat bliv ie ook wal driven en dan kik din lilliken paoter op zin neuze en din doarmer, din altied met de snufferd veuran moet, din skup maor is onder tgat, datte zelf de sloot in geet. Op dat E. lup ok nog nen skaop, dee past oe mangs wal. Ie zeet, d'r bint ook wal leu dee tgood met oe meent.

Anoniem zei

Beste saksische veehouder, het is de bedoeling dat D. maandag niet blijft drijven, anders komt die pater en de pastoor met dat openhaardhout! U moet dus beslist uw schaapjes op het droge houden, als tenminste dat saksische spreekwoord klopt, dat je blijft drijven als je schapen koopt!Doarmer kent alleen het spreekwoord als er een schaap over de dam is dan is dat beter dan tien in de lucht of zoiets.Maar u komt toch zelf ook wel kijken?

Anoniem zei

Doarmer kent ook wat Friese spreekwoorden:
Sinne en wille kinne in protte tille.
Dy't net donget, dy't net ponget.
Better hjoed in aai as moarn in hin.
Sabeare boartsjen wurdt faak bargebiten.
De bêste boer is in boer út in boer.
Elts hâldt syn protter foar in klyster.
Gjin bargen keare kinne.

Anoniem zei

Hoe leuk,

een Heks in Kettersnest. Waar ligt deze uitzonderlijk leuke plaats, en heeft deze Heks al een betrekking. Ik zoek nog een aardige Heks om Harry, Ron en anderen wat les te geven. Als ze er wat in ziet gaarne contact opnemen. Stuur gewoon een uil naar Perkamentus, Zweinstein.

PS Vooral Muzikale Bezweringen zijn erg gewild!

Anoniem zei

Sommige leken zijn zo naief, dat ze denken dat er op het E. slechts een enkele heks huist. Ik zeg u:
er zijn er in dit ketternest veel meer dan u denkt. De situatie is ernstig. Kijk om u heen en u ziet ze. U herkent ze vooral aan een bovenmatige gedrevenheid en een hartstochtelijk verlangen altijd te willen "vergaderen". Zo'n vergadering verschilt ook weinig van een heksensabbat.
Kortom, we beginnen op tijd en storen ons niet aan het M
Na de tewaterlating van D.,
zullen er vele volgen!!!

Anoniem zei

Schoolhoofd Perkamentus,Doarmer weet, dat er een tekort aan onderw. mensen dreigt,maar om via deze weblog te werven, gaat wel heel ver en is bovendien zinloos, omdat het lezersubliek uit weldenkende mensen bestaat, die allemaal een eerzaam beroep uitoefenen, waarmee ze geld verdienen, zoals geestelijke, schillenboer, visboer, marktvrouw en wapenhandelaar.Heeft u al eens gezocht bij de thuis- en daklozen?

Anoniem zei

Eerwaarde pater, bent u van plan op een dinsdagmiddag een heksenjacht te ontketenen?

Anoniem zei

Dear Doarmer,

natuurlijk wil ik de Nederlandsche kindertjes hun onderw. niet onthouden. Integendeel, gaarne zou ik bijdragen om het Dreuzelonderw. beter te doen maken. Het is ook met die reden dat ik met Heksen met een specialtiteit, en Heksen in het Algemeen, tracht te werven. Immers, zo blijft de Dreuzelschool vrij van ingebeeld kwaad. En, hoeven de Heren Pastoor te H. en Pastoor te St., de Heilige Vader, Pater Pierre, God en P. Pieter zich niet bezig te houden met Heksenverbranding.
Overigens, een goede weegschaal doet wonderen. Weeg de Heks in Spee op een Dreuzelweger, neem de vierkantswortel in het Kwadraat, zet dit af tegen een vergelijking van Maanzaad en je hebt de uitkomst.

Anoniem zei

Beste Perkamentus, de weegschaal! Waarom hebben we daaraan niet gedacht!Waarom altijd de ingewikkelde oplossing!Wat in Oudewater kan, moet ook in A. kunnen!De vraag blijft natuurlijk, hoe zwaar moet D. wegen, als ze geen heks is.

Anoniem zei

Beste Doarmer,

hoe zwaar...
Dat moet U aan de Dokter vragen denk ik zo.

Anoniem zei

Doarmer heeft gehoord 57 kg!