maandag, december 11, 2006

De wei en de skilen

De weg naar de Waarheid
is bezaaid met schillen

4 opmerkingen:

Anoniem zei

LIN YU TANG: Hij die over de Waarheid spreekt, beledigt haar. Hij die haar tracht te bewijzen, verdraait en verminkt haar. Hij die haar een etiket opplakt en er een filosofische school op bouwt, doodt haar. En hij die verklaart in haar te geloven, begraaft haar!

Anoniem zei

Dr. Oetker, tot aan dit weekend had Doarmer geen idee van de Waarheid. Hij dacht, dat is net zo iets als de kerstman en de paashaas, maar hij weet nu wel beter, want hij heeft Haar ontmoet en Ze is heel aardig. Ze is wel moeilijk te vinden, maar dat komt alleen maar, omdat ze nooit stil zit, maar voortdurend onderweg is.Om Haar te vinden, moet je wel alle schillen weggooien!

Anoniem zei

Dat zou kunnen, doarmer, gelet op het volgende citaat:

SCHOPENHAUER: Elke waarheid doorloopt drie stadia. Eerst wordt zij geridiculiseerd. Vervolgens wordt zij sterk tegengewerkt. Dan wordt zij beschouwd alsof zij altijd al vanzelfsprekend was geweest.

Anoniem zei

Dr.Oetker, nog een van Schopenhauer:
De onwaarheid kan duizenden jaren lang heersen, hele volkeren aan haar ijzeren juk onderwerpen, de nobelste gevoelens van de mensheid verstikken, en zelfs degenen die zij niet kan bedriegen door haar slaven, de wel bedrogenen, in boeten laten slaan