zondag, december 17, 2006

Geruchten

hoofd ener onderw. instelling
Geruchten en spanning overal.Wordt dit de nieuwe baas van D., als ze blijft drijven of krijgt pater Pierre zijn zin en wordt het de brandstapel? En wat als ze zinkt? Gaan er dan andere koppen rollen? De pater is nog lang niet uitgejaagd!

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij, van de PvdD geloven die H.A. en niet in die pater!
Daarom:

Hoe Zee, Hoe Zee,

van de PvdD

voor die H.A.

in plaats van Joris Grijpsma

Anoniem zei

Doarmer vindt het een goede zaak, dat de politiek zich er ook mee gaat bemoeien en de andere partijen, die zeggen voor de mensen op te komen, zouden hieraan een voorbeeld kunnen nemen!

Anoniem zei

Sorry, maar wij zijn de grootste groep: de PvdT.
En zoals u weet alleen de twijfelaars bestaan. Die PvdD heeft dus geen bestaansgrond!
Dus lijkt het vanzelfsprekend dat omdat de macht van het getal(dus de PvdT) in dit D. land zegeviert, die slanke A. en die iele P. samen op de H. Stoel plaats moeten nemen.
Onder het motto:
Twee is meer dan 1 en daarover twijfelen wij PvdT niet.

Anoniem zei

Is de Fabeltjeskrant nu het "rode boekje" van den PvdDérs?
Peerke houdt, net als Doarmer, heel erg van dieren. Als ze goed zijn klaargemaakt dan wel he. De laatsten tijd doet een Haas in Duvelkes-saus het heel erg goeh hier in den Herberg.

Anoniem zei

Beste meneer Descartes van de PVDT,u zegt terecht dat de twijfelaars bestaan en een bestaansgrond hebben, maar helaas komt Doarmer in zijn leven veel "niet-twijfelaars " tegen, die geen bestaansgrond hebben. Ze bestaan, leven dan ook niet, maar ze zijn er wel of liever gezegd ze zijn er als een functie, zoals een stoel ook is .

Anoniem zei

vanwaar toch al deze onrust? ik begrijp alle commotie niet. ik heb immers mijn bezem. ik ga heerlijk slapen!

Anoniem zei

Het is ook belangrijk, D., dat je morgen goed uitgerust bent.

Anoniem zei

wie zal mij wekken?

Anoniem zei

Ik zal mijn ochtendgebed kort houden, korte metten maken dus en kom je wekken voor jouw dag des oordeels.

Anoniem zei

Excusez m.b.zam, maar ik kan al deze mallotigheid(mafheid) niet aan en en heb sinds gisteren mijn peignoir niet meer uitgedaan.
Tot morgen.

Anoniem zei

Jah, zat die peignoir in het kerstpakket?

Anoniem zei

Ja en daarom houd ik em aan,

zóóóó verwarmend!

Anoniem zei

Een wonder....ik ben gevraagd. Gevraagd om leiding te geven aan een wonderlijk, stuurloos schip. Maar...ik neem dit in beraad met mijn staf al hier...
Mevrouw D. de Heks, heft U al interesse in een baan op Zweinstein?

Anoniem zei

Halleluja!

Ofschoon de heksenproef aanvankelijk de mist in leek te gaan, bleek dit gelukkig mee te vallen. Na met een fraaie boog onder de ogen van honderden nieuwsgierige zondaars de plomp in gejonast te zijn, bleef D. een luttel moment ruggelings drijven, maar net toen ik voorstelde haar aan haar navelpiercing uit het water te takelen ging zij kopje onder. Een zucht van opluchting stak als een windvlaag op en veroorzaakte enige golfslag in het troebele water.
Na enkele ogenblikken dook D., haar blonde druipende lokken omkranst door kikkerbeet, uit de golven op. Snel sprongen dr Oetker en Doarmer toe om een proestende D. onder luid gejoel der omstanders op de kant te trekken. Rillend verklaarde D. voortaan in de Heer te zullen leven. Voorwaar een gelukzalige bekering!
Minder gelukzalig is de rol, die de nog altijd naieve en wellicht toch boosaardige Doarmer ondertussen speelt. Vriendelijk knoopt hij gesprekjes aan met vermeende kollen, die zeker aan de proef moeten worden onderworpen. Dat het gaat om zaken van gewicht begrijpen deze stokroosjes terstond. In een ommezien verliezen zij hun wulpse uitstraling en verruilen zij hun lichte zeden voor
die van een zwaarder kaliber. Alhoewel deze bij hen snel slijten, zal de heksenproef toch even uitgesteld moeten worden. Dat over enkele weken een laag ijs het water bedekt,
kan een probleem zijn. Dit kan echter eenvoudig ondervangen worden door de mogelijke heks er van een wat grotere hoogte in te kieperen. U ziet, u kunt zich te allen tijde verlaten op u aller herder,

pater Pierre de Bree s.j.

Anoniem zei

Nog even over die Doarmer.
Is hij wel heksen-proof???

Anoniem zei

Allez Allez,

beste Pater Pierre, Gij zeit toch wel een beeteke heel erg van kort-door-den-bocht, zunne. Das niet wat wij hier in St. Niklaas doen he.
Gij Schrijft het allemaal zo schoon op (op Perkament?) maar zo een arme juffrouw D.... Ik hoop dat ze terstond werd verwarmd door de goede Doarmer en zijn kameraad Dr. Oetker en dat er subiet schoone kleren voor de arme Dame waren. Zij mag zo bij mij in den levende Kerstal Moeder M. spelen met de komende Donkere Dagen. Dan is er een licht in deze duisternis.
Beste Pater, Gij zeit iets te streng in den leer. De leer die reeds lang begraven had moeten zijn. Juist de arme Heksen moeten we koesteren, Zeker en Vast!
Komt U toch eens langs als de Jaarlijkse Visboerenparade hier gehouden wordt in St'Niklaas. Dan kunnen we gezamelijk met Pastoor te H. en Peerke een goed glas drinken en mijmeren over het Boek der Boeken. Misschien met De Heilige Vader?