dinsdag, mei 15, 2007

Sûkelarje Chocolade

Doarmer heeft nog nooit een gedicht in het Hollands geschreven, omdat hij deze taal zo slecht beheerst, maar het moet er toch eens van komen. Het gedicht heet :

Op een dinsdagmiddag te A.

Levende kwaliteit en aanscherpen van de vraagstelling
verkennen, analyseren en genereren.
Jullie moeten de keuze maken.
Wat is jullie probleem? Zeg het maar,
wel graag in groepjes van vier.
Jullie moeten investeren, dan investeer ik ook.
Ik heb het gevoel dat we niet verder komen,
maar wat is verder als we niet weten waarheen
de weg voert, of is er geen weg?
Gelukkig zijn er wel koekjes met chocolade.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus jullie moeten op die bewuste dinsdagmiddag ergens mee zitten. Wij, de meisjes van de koekjes-met-chocoladefabriek, kunnen zo ladingen lekkers aanvoeren via het kanaal en dan via een luchtbrug naar jullie bivak.
Wij, meisjes vd KMC,
zitten namelijk nergens mee

Anoniem zei

Leaf famke fan ‘e sûkelarje, er is niets zo probleemoplossend als chocolade.

Anoniem zei

Doarmer , u heeft helemaal gelijk hoe probleemoplossend chocolade kan zijn. Vandaag stond een artikel over onze chocoladefabriek in de krant:
"....Op de plek waar voorheen een voorraadtank voor chocolade stond, zit uitbater Paul. ten Cate te praten over zijn culinaire en culturele plannen voor een 'laagdrempelige ontmoetingsplek......".
Ik ken mijn werkgever dhr ten Cate persoonlijk. Zal ik hem eens vragen of jullie gefrustreerden die dinsdagmiddag voortaan op die laagdrempelige plek mogen houden?

Anoniem zei

Lieve Sarah, om uw aangescherpte vraag te beantwoorden, als de heer ten C. bereid is te investeren dan zijn wij dat ook, maar als randvoorwaarde natuurlijk de aanwezigheid van veel chocolade. De hoogte van de drempel is voor ons niet zo belangrijk, wij zijn wel wat gewend.