donderdag, juni 28, 2007

Yn swide mannichten In grote getale

De vrijwillige brandweer geniet de laatste tijd grote populariteit. In grote getale stromen vrijwilligers toe, zo ook Peerke. Hierboven ziet u een foto genomen tijdens zijn eerste oefening. Zo te zien heeft hij er echt zin in. Probleem voor hem blijft echter, dat de vrijwilligers rode jassen dragen en geen zwarte, maar misschien krijgt hij ontheffing.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Allez allez,

zeg zunne da was schoon, niej waor. Wij van den vrijwillege brandweer St Niklaas, op bezoek in A. Allez, daar mochten we oefenen in een instelling voor zwakbegaafden. En er was nen heuse brand.
Na afloop hebben wij, van St Niklaas, Waterzooi gemaakt, zunnen met lekker een paar pintekes. En der waren dames die zongen en zelfs nen dansende pater. Maar da was pas later.

Anoniem zei

Peerke, als Doarmer geen verkeersregelaar in het buitengebied was geworden, dan had hij beslist zo'n vrolijke brandweerman willen zijn.Doarmer las het volgende gedicht over de brandweerman in het Belgisch!

De nach

De nach is veurbijj, d’n deens bekans um,
iech wèl uuch get zegke, vaandao noe mien stum.
Höb geer straks get te viere, deenk nao en zeet slum,
want tröf ste get lekkers, ’t is gebaort in ’n mum.
Geneet, zeet veurzichtig, dus daod uuch get drum,
Vaol plezeer touwgewins.........vaan Röpke en Wum !

Anoniem zei

Een rode of een zwarte jas, dat maakt in het buitengebied wellicht verschil, maar geblakerd door een oplaaiende vlammengloed vervagevuurt iedere kleur. Als drijvende kracht achter heksenverbrandingen vertel ik u dit uit ervaring.
Doarmer kan dit weten, hij staat immers altijd met zijn neus vooraan!
Overigens, wuft vermaak als dansen is niet des paters!

Anoniem zei

Waarde pater, het is niet te hopen, dat Peerke met zijn brandweerwagentje bij de heksenverbrandingen aanwezig is. De heksen, die over het algemeen zeer fraai gebouwd zijn, zouden hem kunnen overhalen het vuur der gerechtigheid te blussen.