donderdag, augustus 30, 2007

Oan 'e ein Uitgeteld

Om het schreeuwend tekort aan personeel het hoofd te bieden heeft een aantal onderw.instellingen de toelatingseisen bijgesteld. Het is bijvoorbeeld niet meer noodzakelijk dat men tot de soort van de “homo sapiens” behoort, maar in principe wordt elke primaat aangenomen. Dat dit wel eens tegenvalt, blijkt uit bovenstaande foto, die genomen is op een grasveld naast een onderw. instelling in het zuiden des lands. Men ziet hier enkele primaten, die uitgeteld op het gazon liggen na een dagje voor de klas gestaan te hebben.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook in het oosten des lands is de nood hoog. Met name voor de moderne vreemde talen worden primaten uit vreemde streken aangetrokken. Zo leveren de oerwouden van Frans Guyana leraren Frans, jaagt men in de binnenlanden van Namibië en Fryslan op docenten Duits en heeft men het ter vervulling van de vacatures Engels vooral gemunt op chimpansees. Deze mensapen bewegen van nature bij het spreken hun bovenlip niet, evenals tot de Conservatieven behorende Engelse politici en derhalve zijn zij bijzonder gezochte docenten Engels. De verwachting is, dat met de komst van al deze primaten de zorgen rond de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs spoedig tot het verleden zullen behoren. Het feit dat op menige school in het oosten des lands het gehele m. reeds uit op hun kop krabbende primaten bestaat versterkt deze verwachting.

Anoniem zei

ER zijn zelfs al vrouwelijke primaten geconstateerd bij het muziekonderwijs in het oosten des lands....Vooral de gehele m. is er erg mee in hun nopjes.

Anoniem zei

Doarmer proeft een beetje een angst voor de primaat, als zou deze de banen inpikken. Volgens hem zal het echter zo’n vaart niet lopen. Misschien in het onderw., maar hij kan zich niet voorstellen, dat de vishandel en het verkeersregelen in het buitengebied door de primaten overgenomen zullen worden. Bij deze beroepen komt wel iets meer kijken.