zaterdag, september 08, 2007

Yn it lân fan’e Cherusker


Na donderdagmiddag op het water te hebben doorgebracht, besloot Doarmer het vandaag hogerop te zoeken en hij heeft het stadje T. in het Teutoburgerwald bezocht. Eigenlijk was hij op zoek naar een beker en hij wist dat in dit stadje nogal wat pottenbakkerijen zijn, maar helaas heeft hij niet de juiste kleur gevonden.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De Cherusken waren een Germaanse stam in noordwest Duitsland, aan de middenloop van de Weser. De buurvolkeren waren de Chatten en de Chauken. De Cherusken werden het eerst vermeld door Gaius Julius Caesar. Caesar verslaat de Cherusken, onder leiding van Ariovistus bij Besançon. Later verwerft de stam grote roem tijdens de Slag bij het Teutoburger Woud onder leiding van Arminius.

van het internet

Anoniem zei

De 'juiste' kleur zal moeilijk te vinden zijn. Alleen op het Ketternest E. vind je deze tendentieuze 'Farbe Rosa'!

Anoniem zei

Lieve Rosa, je hebt gelijk, zoals het roze daar is , is het nergens.Wij mensen moeten ook niet denken, dat wij die perfecte kleur elders op aarde zullen kunnen vinden. Doarmer probeert echter heel bescheiden de kleur enigszins te benaderen en dat is niet helemaal gelukt, maar hij geeft de moed niet op, want zo is hij nu eenmaal.