maandag, januari 07, 2008

Herhelje Herhalen

De hel immers, geldt als een wereld van de herhaling……. In de wereld van de hel zal de ene dag nauwelijks verschillen van de andere. Er zal net voldoende verschil zijn om afwisseling te suggereren, een afwisseling die de dodelijke gelijkvormigheid van alle dagen alleen maar benadrukt.

A.F.Th van der Heijden: Het leven uit een dag

Toen Doarmer bovenstaande woorden las, kreeg hij een soort aha-Erlebnis. Hij dacht , daar ben ik wel eens geweest en hij kent zelfs mensen die er werken!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb Doarmer er geregeld gezien. Wat hij er doet, is mij tot op heden niet duidelijk geworden. Hoewel hij de reputatie heeft een arbeidzaam man te zijn, lijkt arbeid juist haaks op zijn ziel te staan. Gaat hij voor de suggestie? Het is een wereld, waarin op de suggestie geleefd wordt, de suggestie van afwisseling, vrolijkheid, waardering, beloning en inspraak.

Anoniem zei

Beste Hendrik,wat doet Doarmer daar? Hij doolt daar door zijn droom, waarin het verschil tussen suggestie en "werkelijkheid" eigenlijk niet bestaat en alles mogelijk is , zolang de l. natuurlijk niet de dupe wordt, maar dat laatste spreekt voor zich! Wat die zogenaamde vrolijkheid betreft, die is daar alleen omdat het verplicht is.