woensdag, april 09, 2008

Justerjûn Gisteravond

Gisteravond is Doarmer samen met de huisvrouw bij een lezing geweest over apen en hechting. Omdat hij op zijn werk bewust dom gehouden wordt en nooit aan cursussen mag deelnemen, moet Doarmer wel zelf het initiatief nemen om te zorgen, dat hij in elk geval de gesprekken van zijn collega’s nog wat kan volgen en de huisvrouw helpt hem daarbij. Doarmer wilde graag naar een lezing over cognitieve vermogens van kinderen in een informatiemaatschappij en hoe zij d.m.v. voorpret onbekende werelden binnengeleid kunnen worden zonder dat zij daarbij het gevoel krijgen, dat hun “zelfwereld” wordt afgewezen en zo, maar de huisvrouw zei beslist, “dat is veel te hoog gegrepen voor jou, je moet onderaan bij de apen beginnen”, vandaar. De lezing was heel interessant en met veel plaatjes en toen aan het eind ook nog een bekende in beeld verscheen, kon de avond voor Doarmer niet meer kapot. Een aantal woorden, die hij gisteren gehoord heeft zoals “imprint”, heeft hij op een blaadje geschreven en hoewel hij de betekenis niet helemaal begrijpt, kan hij ze straks in een gesprek wel eens laten vallen, zodat hij het gevoel krijgt, dat hij er ook een beetje bij hoort.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn te horen dat Doarmer een cursus gevolgd heeft. Dat werd tijd! Om niet in verwarring gebracht te worden, neme hij nota van de volgende site: http://home.12move.nl/~se373106/

Anoniem zei

Dr.Oetker, Doarmer heeft het gekeken en het is alderverscheurendst nieuwsgierig, want het maakt korte metten met dat afgewaaide praat, dat Doarmer zo vaak moet beluisteren en waar hij zo stadig aan zijn nocht van heeft.Vooral dat geamel over die zogenaamde verandering. Doarmer dacht dat Parmenides daar al een mooi antwoord op gegeven had.