zaterdag, mei 17, 2008

De stienmurd De steenmarter


Gezocht


politie zoekt berucht crimineel



De laatste tijd wordt de stad H. geteisterd door een crimineel, die een spoor van vernielingen achter zich laat. Tevergeefs proberen de wanhopige inwoners van H. hun bezittingen te beveiligen, maar tot nu zonder enig resultaat. Bij nacht en ontij slaat hij toe. Zijn signalement luidt: kort donker haar, vrij spits gezicht ,abnormaal grote oren en buitengewoon goed verzorgde nagels.

17 opmerkingen:

Anoniem zei

In H. waren de bewoners van een pand zo gestresst over de aanwezigheid van de steenmarter, dat ze besloten om mijn hulp in te roepen. Deze mensen waren inmiddels alle instanties waarvan ze dachten hulp te krijgen langs geweest. Geen enkele instantie gaf thuis, omdat het hier een beschermde diersoort betrof. Persoonlijk vond ik dit een belachelijk argument, daar je je in zon situatie af moet vragen of je niet beter de bewoners kunt beschermen in plaats van de steenmarter? Ik ben naar deze mensen toegegaan en wat ik aantrof was een hel. Het huis stonk geheel naar steenmarter pies en poep en overal in het huis vlogen dikke bromvliegen.

Anoniem zei

Ok, maar dat van die pies en poep is niet mijn schuld. Ik probeer wel gebruik te maken van de wc, maar ik ben klein en kan niet bij de deurkruk!

Anoniem zei

Dik..... moi??? Gevuld zou ik eerder zeggen.

Anoniem zei

In Texas zijn wij,rode mieren, begonnen met het uitschakelen van veel computers en al vretende hebben wij allerlei andere elektrische apparatuur zoals brandmelders op hol doen slaan.

Wij, beestjes, naderen de lanceerbasis voor ruimteveren van de NASA en veel gangbare bestrijdingsmiddelen helpen niet, aldus Amerikaanse media. En daar zijn wij blij mee.

Anoniem zei

Agressieve buizerd teistert W.

Aan de weg te W. is een buizerd genesteld. Deze buizerd kan agressief gedrag vertonen naar fietsers, trimmers en wandelaars, -vooral als zij rode kleding dragen- omdat in deze periode de vogel eieren of jongen heeft.

Passanten worden dan ook geadviseerd om de weg te mijden of een hoofddeksel te dragen. Door de gemeente W. zijn reeds waarschuwingsborden geplaatst. Vorig jaar - rond deze tijd - had de vogel op dezelfde locatie ook zijn horst (nest) en toonde hij ook agressief gedrag. Deze gedraging neemt waarschijnlijk in juli of augustus weer af, nadat de jongen het nest hebben verlaten. De buizerd is een vogel van de zogenaamde lage vlucht en dood zijn prooi met de klauwen en niet met de snavel zoals valken dit doen. Mocht de buizerd een passant aanvallen, dan doet hij dit voornamelijk op het hoofd en probeert de roofvogel deze met de klauwen te verwonden.

Anoniem zei

Ik vind, dat ik het recht, nee zelfs de plicht heb om mijn "horst" te beschermen en om elk misverstand te voorkomen, de kleur van de kleding maakt mij niets uit! Dat kan een aantal "groene" passanten bevestigen.

Anoniem zei

Eindelijk beginnen alle dieren op een lijn te komen in hun strijd tegen de gemeenschappelijke vijand, de tweebenige manager.
In deze strijd is uiteraard alles geoorloofd, omdat het hier uiteindelijk om een zeer schadelijk en kwaadaardig soort insecten gaat. Derhalve, als ieder dier zijn bijdrage levert zet ik deze misbaksels met nog meer enthousiasme dan voorheen te kakken!

Anoniem zei

Laat'm lekker knabbel'n. Ik zelf zit op n eiland en knabb'l lekker aan albatross'njong'n. Maar, ik zelf de latrine gegrav'n.

Anoniem zei

Klacht!!!
Wat een stelletje vuile sekreten, zeg! Zit ik rustig als ontbijt een stukje van een milieuvervuilend vehikel op te peuzelen, word ik plotseling met benzine bespoten. Niet normaal hee!

Anoniem zei

Steenmarter wat vindt u van mijn nieuwe marterverschrikker in de auto. Wordt u in ieder geval niet meer door benzine nat gespoten!

Anoniem zei

Lieve huisvrouw, dat u mededogen heeft met zo'n arme zondaar als ik ben!Ik zal dat in gedachten houden als vannacht weer eenzaam op een stukje kabel lig te bijten.

Anoniem zei

Die nieuwe marterverschrikker vind ik een gaaf speeltje, waarmee ik zeer in mijn sas ben. Waar ik wel erg van schrik, is dat mallotige mens dat bij nacht en ontij mij gehuld in haar pseudo-elegant rose negligeetje de stuipen op het lijf komt jagen. Bent u dat zelve?
Heel erg!

Anoniem zei

'Het ís elegant', mijnheer de steen-en-beenmarter en inderdaad 'ik ben de vrouw zelve'.
Bent u zonet dan ook weer geschrokken toen ik in mijn rose niemendalletje de ronde om de auto deed?

Anoniem zei

Ik ben mij inderdaad kapotgeschrokken; hoewel ik toch al niet erg gesteld ben op wezens zonder vacht veroorzaakt de aanblik van uw blote verschijning ernstige psychische achade aan mijn tere marterziel. Spreken van een rose niemendalletje lijkt me in deze situatie een misplaatst eufemisme! Het feit dat u zeven maal rond de auto danst, beschouw ik als een vorm van dwangneurotisch bijgeloof, waar ik overigens niet van onder de indruk ben, maar waar ik het toch ook niet zo op begrepen heb. Benadert u iedereen altijd zo in uw "rose niemendalletje"?
P.S. Uw remleidingen zijn een
culinair hoogstandje!

Anoniem zei

Lieve Steenmarter,

ik mag van papa geen rose niemandalletje aan, ook al weet ik niet wat het is. Maar ik hou wel van dieren en niet van auto's. Kun je niet bij mij komen wonen, dan geef ik je elke dag een stukje auto van de buurman.

Anoniem zei

Lieve Joosje,

Natuurlijk mag jij zeker met dit heerlijke lenteweer lekker in je rose niemendalletje lopen. Gelukkig zijn er toch nog mensen die van steenmarters houden, zoals alle steenmarters ook dol zijn op kinderen: logisch, want kinderen en marters kunnen allebei goed spelen. Sekreten met rose negligeetjes moet je gewoon in hun billen bijten, o zo! Maak je nog een mooie tekening van een steenmarter, die een auto opeet?Veel plezier!

Anoniem zei

Beste Steenmarter, ook in Wierden kennen we jou. Je hebt zelfs een eigen site! Kijk maar:

http://www.wierden.nl/smartsite.html?id=13392