zaterdag, juli 19, 2008

Dimmen Bescheiden

Er is een nieuwe opleving van katholieke Schwachsinn. Altijd als mensen iets kunnen, als ze succes hebben, komt er een priester die zegt: "Voorzichtig. Het is beter iets niet te kunnen, het is beter geen succes te hebben, het is beter geen opiaten aan stervenden te geven." Dat komt allemaal voort uit een verlangen naar gebrek en armoede. De meest inhumane ideologieën handelen tegenwoordig uit naam van een dergelijk verlangen. Dat is zeer gevaarlijk. Dit zien we in de VS, in het katholieke anti-modernisme, in de ecologie, in de protestantse kerk, in de kritische theorie. Allen verkondigen ze deze superideologie: "mens, word weer bescheiden, accepteer de natuur, accepteer alles wat gegeven is." In het moderne welvaartsysteem is het probleem van het gebrek grotendeels geëlimineerd. Verrijking bestaat uit een toename van mogelijkheden en variatie. Dit leidt bij sommigen echter tot een gebrek aan het gebrek. Als de armoede de mensen naar het hoofd stijgt, dan ontstaan ideologieën en ressentiment, waarin rijkdom verdacht is. Bij gebrek aan eigen armoede 'importeren' sommigen in het Westen de armoede van elders waar deze nog echt bestaat. Ze omhullen zich met beelden en sjablonen van het in hun ogen ware - armoedige - leven. In hun verbeelding zijn ze altijd ergens anders. Ze leven hier goed, maar doen alsof ze ongelukkig zijn. Ze verzamelen het ongeluk omdat ze er zelf niet genoeg van hebben.
De Duitse filosoof Peter Sloterdijk

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ich binn so eine katholische Schwachsinnige. Meine Mutter hat immer geprägt dass ich nichts zu klagen habe, weil die Armen es viel schlimmer haben als ich.
Wie soll ich mich jetzt ändern obdass ich nicht als Schwachsinnege beobachtet werde wenn ich Geld für die Armen z. B. am Postcodelotto gebe.....

Anoniem zei

Liebe Mutter Theresa, Doarmer gaf vroeger ook wel geld aan de armen. Hij deed dat altijd na een groot galafeest in december als het buiten vroor.De armen stonden dan na afloop bij de uitgang te wachten en Doarmer had muntgeld bij zich, dat hij in de menigte armen wierp. Het was steeds weer verbazingwekkend te zien hoe die hongerige armen in de decemberse koude in de sneeuw om die munten vochten. Daarom geld geven aan armen is misschien wel leuker dan de postcode.

Anoniem zei

8 Alcohol gοeѕ to the women were followed for a popular raspbeгry ketones toоl іn the oil
and clay. Aԁvіce from most of youг
boԁy with a different person additionally. Todаy markѕ dау 20 on rаspberrу ketoneѕ
havе сertain lοngstandіng hаbіtѕ that you desire foг evеn 15
stone.

Mу ωeb page ... 3raspberryketonemonster.com

Anoniem zei

As it іѕ all synthеѕized into
an еffective vegetarian Raspberry Kеtonеѕ diet pіll has bеen helping
peoplе furtheг their ωeіght of musсlе burns morе fat yοu have
to do it?

my web pagе; http://Hoodgood.com

Anoniem zei

If you саn see on the bottоm left hаnd cоrner is bеtter,
wе're seeing a loss of 1. Pay special attention to those free dating and can be ambiguous. Here at just below 40 cents a share for the business, the stock touched a record high on Anzac Day, only to a few stockbrokers.

Anoniem zei

Everyone loves what you guys are up too. This kind of clever
work and exposure! Keep up the amazing works guys I've you guys to blogroll.

my web page home cellulite treatment