woensdag, oktober 08, 2008

Unbedimme Ongebreideld

Uit een dagblad op 6 oktober 2008

Paus: geld is een illusie
Vaticaanstad, 6 oktober. De wereldwijde financiële crisis laat zien dat geloof in God boven het najagen van materiële welvaart uitstijgt. Dat heeft paus Benedictus XVI vandaag gezegd in Vaticaanstad. ,,We zien nu met de instorting van grote banken dat geld verdwijnt, het is niets'', aldus de kerkvorst. ,,Wie zijn leven bouwt op deze realiteit, op materiële zaken, op succes... die bouwt zijn leven op zand'', zei Benedictus. Volgens de kerkvader is alleen het woord van God de bron van elke werkelijkheid.
De kredietcrisis slaat om zich heen en ik weet dat veel lezers van deze weblog nogal kapitaalkrachtig zijn. Daarom lijkt mij dit een geschikt moment om weer eens het woord tot u te richten. Laat ik duidelijk zijn, het wordt nog veel erger , honger en koude zullen dit land teisteren. Bankgebouwen en winkels zullen leegstaan en een gure wind zal door de kapotte ruiten gieren. De zwakkeren in de samenleving, zoals het onderw. volk, zullen een uitzichtloze strijd om het naakte bestaan moeten voeren en waarschijnlijk blootsvoets lucifers op straat verkopen. En waarom dit alles zult u vragen? Er wordt gesproken over de ongebreidelde hebzucht van de bankiers, maar er is meer. Onze samenleving is elk gevoel voor normen en waarden kwijtgeraakt. Men doet maar en denkt er mee weg te komen. Vergeet het maar, de straf zal rechtvaardig en dus hard zijn. De H. vader heeft gezegd, dat geld een illusie is en als er onder u mensen zijn, die tot inkeer komen, nog is het niet te laat, en niet verder met deze illusie willen leven, dan kunnen zij geld overmaken op de parochierekening en ik zal ervoor zorgen dat dit geld in de komende barre tijden goed zal worden ingezet.

Pastoor te H.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"The point is, ladies and gentleman, that 'greed' -- for lack of a better word -- is good. Greed is right. Greed works. Greed clarifies, cuts through, and captures the essence of the evolutionary spirit. Greed, in all of its forms -- greed for life, for money, for love, knowledge -- has marked the upward surge of mankind. And greed -- you mark my words -- will not only save Teldar Paper, but that other malfunctioning corporation called the USA."

Aldus Gordon Gekko...

Anoniem zei

"Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer"

Het moet niet gekker worden
Eigenlijk is het al te gek,
diepe decadentie,
en “Het Ideaal” verworden
tot een molensteen om onze nek

De schavuiten en bandieten,
alle schurken en het dieventuig,
kunnen nu zichzelf genieten,
op de nieuwe leugenbuis.

Dat circuit van papegaaien
zeurt ons allen doof en daas.
De Schavuiten blijven graaien,
voor hen is het altijd Sint-Niklaas

Ze profileren zich als helden,
pijlers waar ons land op rust.
Gelukkig kan ik u dan melden,
dat het leugens zijn van lieden,
slechts op geld en macht belust.

Het zijn de vuige kapitalisten
met harten zo hard als staal
die leven van leugens en listen
en u steeds weer opnieuw bedriegen
met hun sluwe en mooie verhaal.

Ze zien zich als de Kroonkurk,
waar de natie zo fier op drijft,
maar u heeft niets te vreten,
en zij zorgen dat het zo blijft.


Meteen na het voordragen van bovenstaand gedicht door een norse midveertiger met een knoestig, door de jaargetijden getekend gezicht in een koffiekamer van een onderw.instelling dient 'de Internationale' gezongen te worden, liefst door gebrekkige negentigers.

Anoniem zei

U heeft gelijk, dr. Oetker, de midveertigers kennen de tekst van dit lied toch niet. Doarmer kent ook de Friese versie uit de film over de Hogerhuiszaak.Hij is benieuwd of straks de huzaren weer zullen worden ingezet tegen het morrende volk, als dit in opstand komt tegen de graaiende voormalige dispuutleden. Zijn er overigens nog strokartonarbeiders uit Oost-Groningen en havenarbeiders, die uitgebuit worden? Men zou ze nu goed kunnen gebruiken, want het onderw.volk zie ik nog niet de straat opgaan, hetzij om lucifers te verkopen.