zaterdag, januari 17, 2009

It boesgroentsje en de kar Het overhemd en de keuze

Waterhouse:Echo en Narcissus


Vandaag was het een grijze, enigszins regenachtige dag, kortom ideaal om te shoppen en dat heeft Doarmer dan ook gedaan. Resultaat : een overhemd en twee broeken, waarvan één geruit. Daarvoor heeft hij heel wat winkels afgelopen en eindeloos voor spiegels gestaan. Hij voelde zich als Narcissus, starend in het water, maar dan wel een besluiteloze en hoe geweldig is dan het moment van de keuze, dat men als het ware verlicht door een goddelijke vonk ineens ziet, die wordt het, die past, die is elegant, die kleur is het!

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgende keer help ik je bij die keuze als jij dat wilt...

Anoniem zei

Beste Kar, Doarmer kan uw hulp goed gebruiken, want hij is van plan nog heel veel kleren te kopen.

Anoniem zei

Wat een onzin, al die kleren. Laat je dan ook echt inspireren door Narcissus. Die heeft weinig om het lijf. Past een natuurlijker verschijningsvorm ook niet beter in het buitengebied? Of is Doarmers torso minder indrukwekkend dan die van Narcissus?

Anoniem zei

Beste Pan, uit uw woorden spreekt het vooroordeel, dat zoveel mensen hebben over het buitengebied. Daar is ook alles! Asfalt, computers, auto’s ,kleren, noemt u maar op , het is het onderw. niet! Bovendien wil Doarmer zich niet laten inspireren door Narcissus, die zag alleen maar zichzelf en niet de arme verliefde Echo.

Anoniem zei

Amai Doarmer,

een volgende keer gaan we naar de stad Leuven en help ik U met de kleding. Eenvoudig stemmig zwart, en ge hoeft niet meer voor kleuren te zien.

Anoniem zei

U heeft gelijk Peerke, zwart heeft een stemmige, licht dreigende uitstraling en wat heeft een mens meer nodig.

Anoniem zei

Wat heeft een mens meer nodig??? Wat een onnozele vragen stelt Doarmer toch. Dankzij Peerkes mentor raakt deze brave polderborst eindelijk op het goede pad; inderdaad een ingetogen zwart kledingstuk uit Leuven siert een man en niet zo'n wuft geval als die seilbokse!
Overigens zou een boetekleed Doarmer ook niet misstaan.

Anoniem zei

Waarde pater, mea maxima culpa, Doarmer was helemaal vergeten te zeggen, dat hij ook nog een fraai boetekleed merk Armani, dus goed katholiek, heeft gekocht. Doarmer begrijpt zeer wel, dat gezien zijn vele zonden, een degelijk boetekleed voor hem van cruciaal belang is.