vrijdag, mei 01, 2009

De loft De lucht

Hjoed is Doarmer yn'e stêd H.

4 opmerkingen:

Miss W zei

Luchtspiegelingen gehoord in de Ierse Catholic church over dat 'ingehuurde' mensen geen herders zijn omdat ze weg rennen als de wolf eraan komt en ze de schapen uit elkaar gedreven achter laten.
Wie is bij ons in het Ketternest de wolf vroeg ik me af...

Huur Ling zei

Wie de ware wolf in het ketternest is, weet ik niet ( is er slechts één? Wat een geruststelling!), maar Doarmer is het in ieder geval niet. Blijkens bijgevoegde foto zoekt en vindt hij rust op een
17e eeuws bleekveld bij de stad H. Is dit om zijn marathonbruine kleurtje te neutraliseren of zoekt deze onbesneden filistijn van de oevers van het Tjeukemeer de Hollandse cultuur?

Doarmer zei

Beste miss W, de herders leiden de schapen niet omdat ze dapper zijn of andere uitstekende eigenschappen hebben, maar omdat de schapen leiding nodig hebben, er als het ware om vragen. Geen wonder dat die herders wegrennen, als er een wolf verschijnt. Een beetje slimme wolf echter laat de kudde met de herders intact en grijpt zo nu en dan een schaapje. De wereld kan nu eenmaal niet alleen uit wolven bestaan!

Doarmer zei

Beste H. Ling, wat fijn dat er ook eens vanuit China op deze weblog wordt gereageerd.Met uw laatste opmerking heeft Doarmer echter wat moeite. "Hollandse cultuur", wat is dat behalve dan de polonaise op momenten dat men de kluts kwijt is? En dan aan de tsjûkemar !!!