zondag, juli 26, 2009

De earrebarre De ooievaar

Ûnderweis moete Doarmer dizze fûgels yn harren tsjilfoarmich nêst / Onderweg ontmoette Doarmer deze vogels in hun wielvormig nest.

6 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Wat fantastisch, zo'n nest hoog boven het gepeupel. Slimme vogels, veel slimmer dan de tobbers in het onderw., die met zijn allen opgepropt in het ketternest E. zitten,maar die hebben het er dan ook naar gemaakt. De heilige Franciscus lacht in zijn vuistje, evenals uw pater Pierre de Bree s.j., die eindelijk een tijdje van die onverbeterlijke zondaars verlost is.

Doarmer zei

Waarde pater, als Doarmer aan het onderw.volk denkt, dan komen de schnitzel en de krielaardappeltjes, die hij vanavond gegeten heeft, weer omhoog.
Misschien zou zo'n ooievaarsnest tegenover het ketternest wel een goed idee zijn. Het zou hen eraan herinneren, dat er ook nog zoiets bestaat als "leven".

pater Pierre de Bree s.j. zei

Op zich lijkt dit een goed idee, maar bij nader inzien is het toch een ongelukkige inval: de onschuldige ooievaars hun schitterende uitzicht ontnemen en uitzicht bieden op het gedoemde nest der rampzaligen grenst aan dierenmishandeling. Wellicht is het beter een uilenfamilie tegenover het ketternest te installeren. Die beesten sluiten hun ogen voor de praktijken van al die heilloze dwaallichten en mocht het ze toch teveel worden, dan verpakken ze hun wrevel in een stevige braakbal en mikken die richting het ketternest.

Peerke zei

Misschien een boomke vol met Gieren. Kunnen die het al of niet dode en rottende vlees verorberen?

Pastoor te H. zei

Waarde pater S.J., misschien is zelfs een squadron blusvliegtuigen gevuld met wijwater niet voldoende om de zonden van het ketternest te blussen en het feit dat het nest bevolkt wordt door onderw. lieden kan niet eindeloos als excuus gebruikt worden. Ook deze minicephalen moeten begrijpen, dat niet alles zomaar kan. Moge Hij ons behoeden.

Doarmer zei

Peerke, Doarmer is bang, dat zelfs de gieren hun snavel hiervoor zullen ophalen.