woensdag, juli 15, 2009

In tsjokke "el" Een dikke "el"


Dr.Oetker en Doarmer ondernemen een poging goed Hollands te spreken. Het lukt niet helemaal, die dikke "l" wil maar niet weg en ook het verschil tussen "kijken" en "zien" begrijpen ze niet om maar te zwijgen van de "z", wat heeft die letter aan het begin van een woord te zoeken!

2 opmerkingen:

Pythia zei

Ik werd vandaag een 'el' boven mijn elleboog door een Griekse wesp (de Friezen zeggen weps) gestoken. De wesp kwam in mijn oksel knel te zitten door mijn reactie en stak pardoes twee keer. We passeerden toevallig net links een Grieks ziekenhuis. Omdat ik nogal schrok en een gilletje sloeg wilde mijn omgeving bijna het stuur naar links gooien. Op deze foto kun je zien dat de wesp de kans greep omdat mijn linker arm ontbloot was:http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:John_Collier_-_Priestess_of_Delphi.jpg

Doarmer zei

Lieve Pythia, Doarmer wist het, ook het orakel van Delphi spreekt Frysk!!!! Het feit, dat u gestoken bent naast een ziekenhuis kan overigens geen toeval zijn, het voorspelt iets. “Stutsen troch in waps boppe de earmtakke njonken in sikehûs, betsjut moarn sinnich waar mei njoggenentrittich graad”. Ik heb uw foto nog eens goed bekeken, maar de wespensteek is niet meer te zien, u geneest snel.