donderdag, augustus 13, 2009

Rabje Kwaadspreken

Er wordt wat gekletst in deze wereld. Roddel is niet voor niets het cement van de samenleving. Zo gaat nu het gerucht als zou Doarmer iets te maken hebben met het tragische verscheiden van ene Bonifatius. Bij deze, zolang er geen harde bewijzen zijn, ontkent Doarmer ten stelligste er ook maar iets mee te maken te hebben. Integendeel hij waardeert het juist enorm wanneer mensen prediken of zo.

2 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Het feit, dat Doarmer iedere betrokkenheid bij het tragisch verscheiden van de eerzame houthakker Bonifacius ontkent en zijn ontkenning af laat hangen van het al dan niet aanwezig zijn van hard bewijs wijst erop, dat het begrip "geweten" hem volstrekt vreemd is. Zijn waardering voor predikers, die bij uitstek een beroep doen op het geweten, is derhalve niet anders dan als een loze kreet op te vatten, een slag in de lucht.
Waarschijnlijk heeft deze snoodaard ook weinig op met hedendaagse goedwillende predikers, zoals de lieden uit het onderw.

Doarmer zei

Waarde pater, misschien heeft u gelijk en is het begrip "geweten" Doarmer vreemd, maar dan komt dat omdat hij als een kind onschuldig in de wereld staat. Met uw vergelijking van de hoogstaande Bonifatius met het onderw. volk heeft hij meer moeite. Zelfs de Friese heidenen, die Bonifatius vermoord hebben, zouden zich nog te goed voelen om zich aan onderw. volk te vergrijpen, laat staan dat deze ooit heilig verklaard zouden worden, daar het nog steeds een theologische discussie is, of ze wel een ziel bezitten.