zaterdag, september 05, 2009

Mankelyk prakkesearje Melancholiek peinzen

De kans bestaat dat het “boartersplak” binnenkort verdwijnt. Wat is er namelijk aan de hand? Eén van Doarmer’s gedichten is gepubliceerd en wel op een dusdanige manier dat duizenden mensen een week lang op momenten, waarop er een last van hen afvalt, met het gedicht geconfronteerd zullen worden. Doarmer zal geen tijd overhouden, interviews, fotoreportages, radio- en tv-programma’s etc. Hij is nu al bezig de juiste kleding uit te zoeken, zodat hij melancholiek en toch ook licht dreigend zal overkomen. Vroeger had een dichter het gemakkelijk, pijp in de mond, alpinopet op het hoofd, een boekenkast op de achtergrond,klaar is Kees. Maar vandaag de dag? Peinzend een hand onder de kin is niet genoeg.

8 opmerkingen:

Peerke zei

Allez Doarmer,

maar dat is schoon voor U natuurlijk dat U schrijfsels gepubliceerd worden. Maar, amai, wat moeten wij dan zonder U. Waar horen we dan nog over Pater, Frater, Peerke, het Kettersnest E., Huisvrouw te E., den Dokter Oe. en alle andere figuren. Om met Uwen Berkeley te spreken, als Peerke ze niet meer leest/ziet/hoort houden zij dan niet op te bestaan? En, Peerke ook....
MMM, misschien heeft ge een anonieme plekske waar we elkander kunnen berichten over de hellevaart van mensen uit het O.

Allez,

lieve Doarmer,

groetekes, en neem nen pint

Doarmer zei

Waarde Peerke, al deze personen de doctor, de pater, de huisvrouw enz. zullen eeuwig leven en zeker gij, Peerke. Hun stemmen,geboren op het vluchtige internet, zullen nog fluisteren, als deze planeet al lang tot stof is vergaan. En misschien is Doarmer wel te enthousiast en valt het met de publiciteit wel mee! Hij blijft nu eenmaal een kind!

dr.oetker zei

Eeuwig leven:(
Weet u wel wat dat betekent voor iemand wiens broodwinning zich ruim onder nap bevindt? Schrijf dan nog maar eens een pop. Laat staan dat je 3x in de rondte draait om je 2pi-feedback te voltooien. Eeuwig? Daar komt geen einde aan!
Pater, help!

S.Klaas zei

Een gedicht? Op rijm toch wel?
Anders roert zich mijn gestel.
Doarmer die liever verzen schrijft
dan dat hij in dit boartersplak verblijft.
Dan zijn alle rapen gaar.
En dat 3 maand voordat ik verjaar!

Doarmer zei

Waarde Dr.Oetker, gij , die meters onder nap op de bodem van de voormalige Haarlemmermeer uw werkzaamheden verricht, Doarmer groet u vanaf de veilige hoger gelegen gronden. Mogen de windmolens eeuwig draaien, zodat uw voeten droog blijven en ook de bladzijden van uw pop niet door vocht groen uitslaan.Jo moatte yn'e moanne april, achttsjin oant en mei fjouwerentweintich, ris op'e Fryske skriuwerskalinder sjen, faaks hinget er wol op in huske.

Doarmer zei

Beste S.Klaas, wat is Doarmer verheugd, dat een heilige op deze weblog reageert, door Bonifatius is het misverstand ontstaan, dat Doarmer iets tegen heiligen zou hebben ,in tegendeel, en zeker niet als deze geschenken meebrengen, zoals Uwe Heiligheid pleegt te doen. Doarmer zit nu al in spanning en uiteraard leeft hij voorbeeldig, zodat u hem ook dit jaar niet zult overslaan. Wat het rijm betreft, zover is Doarmer nog niet, maar zijn tijd komt nog en leergierig als hij is, oefent hij dagelijks.

dr.oetker zei

Tige tank, Doarmer, foar jo aardige wurden. Spitigernôch komt de kroade fan'e sutelaksje net ûnder nap. Oars krige ik by oanskaf fan in Frysk literêr wurk noch wolris in kalinder fergees.

Doarmer zei

Dr.Oetker,as dizze hjerst de stoarmen âlje en de wylde see jamk flammet, sadat beheinde dykbeweitsing nedich is, sil ik oan jo tinke.