maandag, december 21, 2009

Ynsnijd Ingesneeuwd



Nadat Doarmer vanochtend twee uur in de sneeuw had gerend, bleek bij terugkomst dat hij volledig ingesneeuwd is en daarmee afgesloten van de buitenwereld. Het enige transportmiddel, dat hem overblijft, is de hondenslee.

4 opmerkingen:

dr.oetker zei

Hoe vreselijk is dit alles. Vooral voor een verkeersregelaar, neem ik aan. Ik wens u sterkte.

Doarmer zei

Het is inderdaad vreselijk, dr.Oetker, het voedsel raakt ook op en Doarmer vreest dat hij gedwongen zal zijn de honden van zijn hondenslee één voor één op te peuzelen.

pater Pierre de Bree s.j. zei

Het voedsel raakt op??? Heeft Doarmer in zijn gulzigheid zijn hele kerstpakket reeds verzwolgen? Ongelooflijk! Vroeger werden veelvraten aan de wolven geofferd. Een goede traditie en bovendien: al zullen het kleine kluifjes zijn, Doarmers sledehonden hebben ze wel verdiend!

Doarmer zei

Waarde pater, om elk misverstand te voorkomen, zoals het een godsvruchtig persoon betaamt, heeft Doarmer zijn welgevuld kerstpakket vanzelfsprekend gedeeld met hen, die het niet zo goed hebben. Dat dit uiteindelijk ten koste zou gaan van de arme sledehonden, kon hij op dat moment niet bevroeden, de aanblik van mensen die blootsvoets in de sneeuw lucifers stonden te verkopen, werd hem te veel. In deze tijd van aanstekers en steeds meer mensen die met roken stoppen, lucifers verkopen, dat valt niet mee en daarom liet hij zijn hart spreken!