dinsdag, maart 16, 2010

Fûn Gevonden

de ljip sjocht in bytsje feralterearre /de kievit kijkt een beetje beduusd

4 opmerkingen:

pater Pierre de Bree s.j. zei

Zo te zien heeft deze vogel zojuist een functioneringsgesprek met 360 graden feedback achter de rug, waarin iemand zijn ei kwijt moest.

Doarmer zei

Inderdaad waarde pater, de arme kievit voelt zich op dit moment waarschijnlijk als een katholiek jongetje op een internaat.

pater Pierre de Bree s.j. zei

Hoewel de uitdrukking "van de prins geen kwaad weten" al enige tijd een vreemde bijsmaak oproept, is zij toch van toepassing op uw pater, die zich verre houdt van prinsen van welk formaat dan ook. Hij realiseert zich terdege, dat hij de laatste pater is, die getrouw is aan de gelofte van het celibaat, al is hij als gevolg hiervan ten prooi aan eenzaamheid en doorwoelde nachten. Gedenkt het Woord des Heeren: "vest op prinsen geen betrouwen."
Het Nieuwste Testament waarschuwt overigens ook voor man-agers uit het onderw.!

Doarmer zei

Waarde pater, helaas is deze staat van vergeestelijking niet voor Doarmer weggelegd. Indachtig de onvergetelijke woorden van Paulus in zijn brief aan de Korinthiers "het is beter te trouwen dan te branden" heeft hij voor deze aardse oplossing gekozen, wetende dat hij in zekere zin faalt. Wat betreft uw opmerking over man-agers, daar kan Doarmer zich helemaal in vinden. Hij heeft nog liever met teen-agers te maken, die beperken zich in elk geval nog tot de tenen.