woensdag, september 08, 2010

Oerdreaun Overdreven

Behalve van eekhoorns heeft Doarmer nu ook last van paddenstoelen in zijn tuin. Hij begint te denken aan de aanleg van een tuin met stenen en kunstgras. Niet dat hij iets tegen de natuur heeft, maar men moet niet overdrijven.

4 opmerkingen:

S. Pillebeen zei

Beste Doarmer,

ik wil zo met mijn familie een middagje in uw tuin doorbrengen en wat aan de overlast van die verschrikkelijke speeltoestellen doen? Wij wippen ze in 'n mum uw tuin uit.

Doarmer zei

Geachte S.Pillebeen, bij deze zijn u en de uwen uitgenodigd. Doarmer moet u er wel op wijzen, dat hij in zijn tuin niet over het model "rood met witte stippen" beschikt.

S. Pillebeen zei

Ach, Beste Doarmer,

een ieder denkt dat wij kleuren zien, maar voor ons kabouters zijn de paddestoelen allemaal grijs. Zelfs onze kleren zijn grijs. Soms wat donkerder grijs, een andere keer wat lichter, maar gewoon mooi grijs. Dat grote lieden, gelijk uzelf, daar kleuren in zien zou kunnen, wij combineren slechts.

Doarmer zei

Geachte S.Pillebeen, u wijst Doarmer er weer terecht op, dat de zintuigen ons niet de werkelijkheid "an sich" tonen.Uw wereld bestaat uit "grijswaarden", maar troost u, ook Doarmer kan niet alle mogelijke kleurschakeringen zien.