dinsdag, mei 17, 2011

Finzen Gevangen


Iedereen weet dat mensen uit het onderw. over het algemeen niet goed behandeld worden, ook niet in ons land. Er zijn echter landen, waar men nog een stapje verder gaat ( zie bovenstaande foto uit Sprkzsechitovsja) . Doarmer laat het aan de lezer over of dit terecht is of niet.

12 opmerkingen:

Milena Macocha zei

Děkuji mnohokrát podrážděný hodnostář

pater Pierre de Bree s.j. zei

Ik hoop vurig dat dit winderige kluisje nog met wat panelen bekleed wordt alvorens het een definitieve plaats krijgt aan de gevel van het ketternest E.. Zelfs de ergste zondaars onder de leerlingen en ander ongeregeld onderw.volk zullen zich niet aan de (eigen)wijsheden van de huisvrouw te H. kunnen onttrekken. Het orakel van Delphi verdwijnt achter de horizon van de geschiedenis, nu Almelo het bedevaartscentrum van gans de aardkloot wordt.

Doarmer zei

Beste Milena, bent u die Milena aan wie Franz Kafka zijn brieven heeft geschreven of is Milena in Rusland een veelvoorkomende naam zoals bij ons Wobke? Doarmer ziet dat uw taal ook veel tekens op de klinkers heeft en veel opeenvolgende medeklinkers net als het Fries. Dan hebben die Hollanders het maar gemakkelijk.

Doarmer zei

Waarde pater, Doarmer is blij om te horen, dat u uw strijd tegen de zonde, tegen het kwaad niet heeft opgegeven. Zo'n bedevaartscentrum lijkt Doarmer wel wat en terwijl u zich dan bekommert om het zieleheil van de bedevaartgangers zou Doarmer wel hotdogs kunnen verkopen zodat ook voor het lichaam gezorgd wordt, hoe zondig en tijdelijk dit lichaam natuurlijk is.

Peerke zei

Allez,

maar bij hotdogs kunnen Vlaamsche Frieten natuurlijk niet ontbreken. Peerke zal den Onkel eens vragen of 'm met zijn frietkot naar het oort zal rijden om de boetegangers te verblijden.
Schoone kooi trouwens, daar stoppen we hier de bazen in.

Doarmer zei

Peerke, echte Vlaamsche frieten, hotdogs en zieleheil,Doarmer kan zich niet iets beters voorstellen! Overigens worden bij u die bazen erin opgesloten, als ze weer eens "gejozefstalind" hebben, zoals de schrijfster Paulien Cornelisse dat treffend zegt.

Milena zei

Ale já jsem šéf, Peerke!

Milena zei

ano, já jsem vzkříšení, a Milena!

Milena zei

Dobre Doarmer, ano, já jsem vzkříšení, a Milena

Milena zei

Otec De Bree, ano, já jsem vzkříšení a tím i nový věštec

Milena zei

Doarmer, dobrou noc blaženost mysli!

Doarmer zei

vzkříšení po třech dnech?