woensdag, december 14, 2011

Himelske wjukken Hemelse vleugelen



In deze tijd zie je ze weer tegen de avondlijke hemel vliegen, soms in groepjes en soms alleen. Zo zag Doarmer een paar dagen geleden er twee, die tegen een stormachtige wind in ploeterden. De ene vloog duidelijk met meer gemak dan de andere. Toevallig hielden ze een korte rustpauze in de tuin van Doarmer, zodat er een gesprek ontstond. De ene engel begon met de klassieke engelengroet “vrees niet”, waarop Doarmer antwoordde, dat dit geen probleem was, aangezien hij uit het land F. komt en hij vroeg naar het doel van hun reis. Dat bleek de stad A. te zijn, alwaar zij aan de kade een kerstvoorstelling zouden verzorgen. Ook merkte Doarmer op, dat het verschil in vliegkracht tussen beide engelen zo opvallend was, waarop de engel, die werkelijk met hemelse vleugelen vloog, zei, dat dit begrijpelijk was, aangezien zij/hij(1) over “e-wings” beschikte. Volgens hem/haar was dat perfect, vooral tegen de wind in, het enige nadeel was, dat je om de zoveel kilometer de batterij moest opladen. De andere engel knikte enigszins vermoeid.

(1)Zoals bekend hebben engelen geen geslacht.

2 opmerkingen:

Peerke zei

Amai,

ooohh de "Engels" komen weer naar A. Heel lang geleden heeft Peerke ze eens uitgenodigd te komen, en het is goed te zien dat die Engels die traditie voortzetten. Komen ze vliegend of rijdend?

Doarmer zei

Ook al heeft Peerke de kade verlaten, de engelen blijven aan hem denken en u weet, men kan de engelen wel uit de kade halen, maar niet de kade uit de engelen.Zij zingen vaak het lied "Tussen sluis en kade staat dat wonderschone gebouw, gevuld met der jongelingen verdragende klanken".