zondag, juli 01, 2012

Stavering Spelling

Af en toe raadt Doarmer een boek aan. Deze keer is het een tragikomisch werk over de wondere wereld van het onderw. met de titel “Geen les meer”. U zult ongetwijfeld wel eens geconfronteerd zijn met die vage gestalten met foute truien en broeken, vaak lichtelijk vermoeid en zeker altijd zeer vermoeiend. Nu, deze onderw. lieden en hun naargeestige omgeving komen goed tot leven in dit boek. Om u al vast een indruk te geven volgt een passage :
Chantal sloeg de map open en vroeg of ik haar wilde helpen. Ze legde uit dat van Tongeren haar had gevraagd de lessen van Patricia de Boer over te nemen omdat zij door een zware overspannenheid lange tijd uitgeschakeld zou zijn. “De lessen van Patricia?” herhaalde ik, “maar die geeft toch Nederlands?” Chantal vertelde dat ze was ingegaan op het verzoek omdat van Tongeren het haar zo dringend had gevraagd en zij het bovendien een persoonlijke uitdaging vond.”Maar nu moet ik straks een les geven over zinsontleding.” Haar gezicht kleurde rood. “En ik weet de regels eigenlijk niet meer precies. Het is ook al zo lang geleden”.
Later zal Chantal taaladviseur van de school worden, bij wie leerlingen met vragen over spelling en grammatica terecht kunnen.

Geen opmerkingen: