maandag, januari 30, 2006

De zieken

Deze week wordt wederom gecollecteerd voor de webloglezers, die ziek zijn of het anderszins moeilijk hebben. Zij blijven in onze gedachten en in onze gebeden, maar wij weten ook, dat iets stoffelijks , zoals een fruitmand of bosje bloemen vaak wonderen kan verrichten. Daarom laat uw hart spreken en geeft met gulle hand.

Pastoor te H.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Pastoar hat moai sprutsen. Ik jou fjouwer euro

Anoniem zei

Pastoor te H.,
zo'n goed doel vraagt om een 'geruisloze' collecte!

Anoniem zei

Lieve Tsjutske, heel, heel hartelijk dank voor jouw bijdrage en ook voor jouw compliment. Ik probeer altijd het hart van de ander aan te spreken en soms lukt dat. Vier euro, dat is een begin. Straks kunnen wij ongetwijfeld zo'n arme zieke een beetje levensvreugde brengen.

Anoniem zei

Lief tútsje, waarom geruisloos, laten wij deze harteloze materialistische wereld toch tonen, dat het ook anders kan. Daarvoor hoeven wij ons niet te schamen. Het gaat erom dat de beklagenswaardige zieke geholpen wordt. Ik zou zeggen, schreeuw je geloof in die betere wereld van de daken en geef zonder remmingen, je weet dat het geld in goede handen komt, handen, die er zijn om de ander te helpen.

Anoniem zei

Lief tútsje, de pastoor reageerde weer eens te snel,vandaag heeft een mevrouw Doarmer uitgelegd, wat een geruisloze collecte is, geen munten, maar papiergeld en dat is nog eens goedgeefs

Anoniem zei

Waar blijft die fruitmand of dat bosje bloemen? Of wordt ik hier blij gemaakt met een dood vogeltje?

Anoniem zei

Iemand die zo ziek is dat ie 'word ik'met dt schrijft verdient extra aandacht van alle maar dan ook alle webloglezers. Een grotesk gebaar in de vorm van een kapitale fruitmand lijkt me het beste. Hoewel ik ook ziek ben zie ik af van deze hartverwarmende giften.

Anoniem zei

Beste zieke , deze opwinding is niet goed voor uw genezingsproces.De fruitmand komt heus wel. Honderden vrijwilligers zijn momenteel bezig om de manden met heerlijkheden te vullen. Dit alles gebeurt onder toezicht van de pastoor. Persoonlijk ziet hij erop toe, dat u alleen het beste krijgt. Niets is hem teveel als het gaat om een stukje levensvreugde voor de zieke medemens.

Hadewych B. Medewerkster
Goede Doelen

Anoniem zei

Zieke Neerlandica, dat u ondanks uw ziekte toch zo met uw vak bezig bent, pet af, Doarmer zelf had het niet opgemerkt, want als Fries laat zijn kennis der Nederlandsche taal natuurlijk veel te wensen over.Weet u zeker, dat u geen fruitmand wilt?

Anoniem zei

een muzikale fruitmand wellicht?