woensdag, februari 01, 2006

Fruit voor de zieken

Twee enthousiaste deelnemers aan de fruitmandenactie. Altijd in de weer voor de medemens in nood.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wil ook eten voor een goed doel!

Anoniem zei

Beste zieke, voorlopig moet u zich beperken tot een beschuitje en een kopje thee , eventueel uitgebreid met een druifje zonder pit.

Anoniem zei

ik overweeg ook een ziektedagje, waar zie je dat nog, zoveel compassie, zoveel medemenselijkheid???

Anoniem zei

Ja, beste niet zieke, en moge dat zo blijven. Hier op deze weblog leven de normen en waarden nog. Hier gelden niet de woorden van Sartre " De hel, dat is de ander", nee, hier is de ander de persoon, voor wie wij ons openstellen, zeker in tijden van nood, zoals deze twee frisse knapen op de foto bewijzen.

Anoniem zei

waarom pas in tijden van zichtbare nood? waarom moet het lijden eerst aangetoond zijn? u als pastoor heeft daar vast een verkaring voor, maar daar geloof ik bij voorbaat al niet in, met alle respect overigens.

Anoniem zei

Ja, beste niet zieke, daar raakt u de kern van ons geloof. Wij kunnen ons het leven zonder lijden niet voorstellen.Alles wat wij doen is gericht op het leed en is er even geen leed, nou dan zoeken wij net zolang tot we het weer gevonden hebben.

Anoniem zei

Dag S. Leutelaar, mijn beschuitje is op, zo de thee. Een druifje zonder pit niet, want die zit in die potentiele fruitmand.
Maar ik ben bang, mijnheer de huisarts, gezien al het geleuter van de pastoor, de verlangende niet-zieken, de goede doelen verschransende 'jonge' (55! en 58!)broeders, dat mij 'het bevoorrechte' nakijken ten deel valt.
Dat de Ander met al zijn hartverwarmende medemenselijkheid de hel(Heeft Sartre dan toch gelijk?)zou worden, kon ik niet bevroeden.
Als o.s.m. bent u, mijnheer Leuter, nu mijn enige hoop voor de juiste zalving.

Anoniem zei

Beste zieke, de heer Leutelaar(Leuter was een Freudiaanse vergissing neem ik aan?) heeft momenteel geen dienst, vandaar dat ik u antwoord.Aan uw pittig taalgebruik kan ik al lezen , dat het beter met u gaat. Ik zou zeggen volhouden zo. Wat de fruitmand betreft, daarvoor ben ik niet verantwoordelijk, maar ik denk dat de pastoor wel zal reageren

Frits van Holten
arts in opleiding)

Anoniem zei

Mededeling voor alle zieken.
Op het het ogenblik zijn we zo druk met het inzamelen van het geld en de hele P.R., o.a. interviews en fotosessies zoals hebt kunnen zien, dat wij nog niet zijn toegekomen aan het verzenden van de manden. U zult zult dus nog even geduld moeten hebben. Wij denken aan u in onze gebeden.