donderdag, februari 23, 2006

Nog een hond

Ik ben Tsjibbe , de wetterhûn, ik kom uit het Friese merengebied. Dit in tegenstelling tot Gauke, de stabijhûn, dat is natuurlijk een echte Wâldtsjer. Daarom staat hij ook altijd meer in het middelpunt, van mij hoor je niet zoveel, maar ik besta ook al eeuwenlang met mijn astrakanvacht. Ik ben wat onbehouwener maar ook betrouwbaarder dan die Woudfries Gauke, maar net als hij moet ik veel beweging hebben.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jou my Gauke , de Wâldpyk ,mar.

Anoniem zei

Lekker was het, die twee dagen onder het Zeeuwse zeil. Ook thuis is de rust weer teruggekeerd. De nimf op het water schijnt door zo'n loslopende Friese wêtterhun, vertelde onze oppas, helemaal opgevreten te zijn. "Dat zo'n hond wel durft te komen, als wij er niet zijn!'zei mijn man. "Ze zeggen dat ie betrouwbaar is", probeerde ik nog. Intussen ben ik blij dat al die 'voortekens' in onze tuin verdwenen zijn.

Anoniem zei

hâld doch ris op mei dy hûnen! ik ha it der net op. mei dochs sa stadichoan dúdlik wêze, tocht ik.

Anoniem zei

Lieve huisvrouw, fijn dat u weer onder het Zeeuwse zeil vandaan bent gekomen, maar die arme nimf, eerst de dreiging om in een boom te veranderen en nu is volgens u deze Euridyce door de wetterhûn opgevreten is. Doarmer kent de stabij natuurlijk beter, maar dat de wetterhûn zoiets doet, dat had hij nooit gedacht.Hij heeft zo'n krullig vachtje

Anoniem zei

Lieve Tsjutske,doe't Gauke it hearde, raande er wei.

Anoniem zei

Rju eale anonymous, ek yn de kommisje KWT (=kneuterigheid weblog toezicht) is men fan betinken, dat Doarmer ophâlde moat mei it eameljen oer dy hûnen, de lju hawwe der gjin ferlet fan. Al dat riden op ‘ e tillevyzje is al slim genôch.