dinsdag, februari 28, 2006

Oproep

Kan iemand mij vertellen, bij welk meer/welke recreatieplas dit schilderij gemaakt is. Er is weinig marmer te zien, dus het kan niet bij het Hulsbeek zijn.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Alleze zeg,

laat ik den eerste zijn, zunne. Maar toen ik laatst in den hoofdstad van groot-Brabant was, het Bosch van den Hertog, zag ik daar in het oosten een shcoon waterke dat precies leek op deze schone plaat, zunne. Ik geloof dat um den oosterplas heet, en der is ook een Frietkot bij.
Overigens heb ik wel een onkel, die Jan heet.

Anoniem zei

Peerke, bedoelt u De IJzeren Man?

Anoniem zei

Daar het van dezelfde schilder lijkt te zijn, was mijn eerste gedachte: dat moet de Dinkel wezen. Maar ja, het zal de Dnjepr wel zijn of zo.

Anoniem zei

Beste anonymous en Peerke, hartelijk dank voor jullie waardevolle bijdragen, Den Bosch, de Dinkel, de Dnjepr, zo op het eerste gezicht is alles mogelijk, het mandje met het kindje erin doet inderdaad wel wat aan Rusland denken, de dragers , ja , die lijken op Brabantse carnevalvierders. De vrouw is duidelijk Twents, maar dat zegt nog niets. Het laatste woord is nog niet gesproken

Anoniem zei

Bedankt voor de hint: dat mandje met een kind erin, had dat niet iets te maken met een wolvin en de stichting van de eeuwige stad?

Anoniem zei

Beste anonymous, Doarmer weet het niet, er was zelfs iemand, die beweerde, dat dit de Nijl was en die dame geen Twentse vrouw , maar een Egyptische prinses. Maar Doarmer vindt wel dat het geloofwaardig moet blijven, de weblog heeft een naam hoog te houden.

Anoniem zei

tip voor Eurydice?

"Orpheus, mijn idool": jeugdmusical in Rotterdam

Deze musical, die losjes gebaseerd is op de Griekse mythe over Orpheus, wordt van 3 maart t/m 7 mei 2006 gespeeld, gedanst en gezongen door Fred van der Hilst en leerlingen van Jeugdtheater Hofplein. De voorstellingen zijn op vrijdag en zaterdag om 19.00 uur op zondag om 14.00 uur in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13 te Rotterdam.

Meer informatie: www.jeugdtheaterhofplein.nl

Anoniem zei

Allez zeg,

Meneer Anonymus (he die heeft overigens heel veel muziekskes geschreven...familie van U?)tis nieje den ijzeren man of vrouw zunne of de zuiderplas, maar den oosterplas. Ja die stad is goe beveiligd met water zunne....daar kunnen ze in staten van A. nog veel van leren, gene zever he.
Tja, en daar nemen de vrouwkes gewoon vaak hun kleine mee in het mandje. Das logique, niet waar.

Anoniem zei

Die vrouw mêt de'n aureoôl is mien ôma'a en links noast höeur ligt mien Mo (eur) Zus. Miem ôma'a hat an 1 aureoôl neet e'nog dus den tweên wud vaszeholl'un deur de va vann Gerard(den wazze toôn nogge neet e'bor'n). Enne noast, offe better, achter Geert sienne Pa steet sienn Mo. Ze wann toôn mangs met'n Hemmelvoart oet op'n Hulsbekke. Toôn wasz't nog neet as noe: toôn hat'ze doar de klêr'n nog an.

Anoniem zei

Vanuit de V-tuin: Dank, Dank, mijn Anonymous, maar jij kunt mij niet tot leven wekken om in mijn idool's armen opnieuw te mogen ontslapen!

Anoniem zei

Beste Sare-gangster, dat u al die mensen op dat oude schilderij nog kent, zelfs oe Mo(eur)Zus.En u heeft gelijk, wat zijn de tijden veranderd.

Anoniem zei

Dit lijkt wel een deel van de carnavalsoptocht die afgelopen weekend door Boeskoolstad trok. Maar nou ligt het Hulsbeek niet echt aan deze route, dus ik denk dat het gewoon een luchtspiegeling is!

Anoniem zei

Lief tútsje, een carnevalsoptocht, maar natuurlijk, dat we daar niet eerder aan gedacht hebben!