woensdag, april 05, 2006

Aanbevolen boek

"De onbekende kanten van uw hond"

Frits Haazebroeck van Sluipwinkel

Uitgeverij Canis in Eelde prijs: 19,90 euro

Ieder van ons weet, dat de hond graag rookt. Regelmatig zien wij op straat een trouwe viervoeter lopen met een sigaret tussen de lippen. Dat de hond geen shagroker is, dat kunnen we anatomisch begrijpen, maar waarom heeft de hond een duidelijke voorkeur voor de filtersigaret? Deze en andere interessante vragen behandelt de bioloog Haazebroeck van Sluipwinkel in dit boek. De stijl, waarin hij schrijft is losjes en ook dat maakt het boek zeer leesbaar. Een aanrader!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb het niet zo op honden, ook niet op rokende.

Anoniem zei

Tip:
Heel leuk is ook, als het baasje even de de andere kant uitkijkt, om dan heel snel de sigaret uit de mond van de hond te trekken. Vooral de verstokte rokers onder hen, gaan dan compleet door het lint, en het baasje begrijpt niet wat er aan de hand is.

Anoniem zei

Heel lekkel,

lokende hond. Beetje Sambal bij. Lookt heel lekkel. Tekkel ook lekkel loken.

Mijn favoliet: gelookte tekkel met beetje Sambal.

Mooi boek.

Anoniem zei

Beste M.T. Lao, wat voor hond is dat, een Tekker?

Anoniem zei

Tekkel kleine glote lange wolst zijn. Takkie Tekkel zijn. Lekkel met Sambal. Ik Nedellands geleeld bij inbulgelingsculsus. Heel goed boek van meisje en jongen met hondje. Ik nu weet van Sintelklaas en naal de kappel gaan.
Met Sambal, veel Sambal.

Anoniem zei

Beste M.T. Lao, in mijn tijd hadden ze nog geen inbungelingscursus, dat heeft Doarmer als Fries wel gemist, nog nog steeds zijn hem bepaalde subtiliteiten uit de Hollandse cultuur volkomen onduidelijk, bijv. de plaats van "het werken" in je leven en "het afvinken".

Anoniem zei

Solly, Doalmer,

ik niet beglijpen welken en afvinken. Niet bungelculsus maal inbulgelingsculsus. Met Sambal, veel Sambal bij.
Oveligens gesplek gehad met de Dominee. El walen al weel nieuwe tekeningen veltelde hij. Nieuw velhaal van Judas was uit. Judas-Evan Gelie?
Niet mooi, wel veel Sambal

Anoniem zei

oe,

lale tikfout daal. Dlie maal ik. En ook fout Doalmer. Moet natuullijk Doalmel zijn.
glapje

Anoniem zei

Beste meneer M.T. Lao, Doarmer heeft vandaag ook een teken gezien. Toen hij door de stad fietste waren de spoorbomen dicht en er kwam geen trein aan. Als dat geen teken dat de wereld ondergaat