zaterdag, mei 06, 2006

Fleanfjild

Doarmer staat nu op het vliegveld van Helsinki. Hij neemt afscheid van de rendieren en beren.Helsinki is een erg leuke stad,waar men zich uitstekend kan vermaken.Het weer is nog steeds fantastisch en gisteren, tijdens een boottocht naar een eiland met grote vestingwerken, had Doarmer het idee, dat hij over de Middellandse zee voer, overal rotseilandjes, blauwe hemel, alleen de heilige vader ontbrak natuurlijk. Het was me het weekje wel, gelukkig kan Doarmer in de komende tijd weer bijkomen van alle inspanningen. Dat is toch wel het voordeel van onderw........

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat lijkt me een dubieus recept!

Anoniem zei

Gisteren de kermis rond de Treviwoestijn sorry -fontein ondergaan. Kwam alleen maar Indiers tegen die mij via de portemonnaie van mijn man 'geluk' aanboden in de vorm van rozen. Ze 'pakten'het fototoestel van zoonlief uit zijn handen en maakten 'geheel vrijblijvend' 'geluksfoto's' van 'de heilige familie' voor de Trevifontein'. Zoonlief gooit een munt in de fontein en vraagt of hij de wens hardop mag uitspreken en wenst minder armoede en bedelaars in het overigens zo 'schone' Rome. Mijn euro gaat erin voor Egalité, Fraternité en Liberté.
We sluiten de kermis af met een concert met prachtige aria's(Bizet, Mozart,Verdi, Rossini, Puccini) in de protestante(!) Paulus buiten de muren kerk.
Vroeg deze morgen verlaten we Rome.
We sluiten een verblijf van 6 dagen af in een hotel met kapel(!) van de neef van Paus Clementis de Negende (1667).
We komen in een nog warmer Munster aan.
Inmiddels de tuin als huisvrouw te H. alweer 'gedaan'. En mag ik gelukkig uitrusten de vlg. week omdat ik in het o. werk.

Anoniem zei

misschien, doarmer, is het ook voor u een goed idee om een volgende keer op bedevaart naar rome te gaan, net als de huisvrouw die ons zo gedetailleerd verslag heeft gedaan van haar romeinse verblijf. ook u moogt wel een kaarsje bij een mariabeeld ontsteken, ook u zou het sieren om de heilige vader met slaan van een kruis te begroeten.
in ieder geval zou u gelouterd terugkeren, meer gelouterd dan na uw met drank overgoten verblijf in een noord-europees land waar god noch gebod nog bestaat.
gelukkig bevindt u zich nu weer in een iets zuidelijker land, al deugt er hier ook weinig, en kunt u, uzelf koesterend aan een eenhoorn, proberen uzelf te reinigen van uw goddeloze week. gun uzelf rust, doarmer, het o. biedt die rust, ken uzelve !

Anoniem zei

Zeer geleerde Dr.Oetker. Doarmer heeft zijn maatregelen genomen

Anoniem zei

Lieve huisvrouw, dat u lastig bent gevallen door Indianen daar in Rome en dat u zomaar een euro in die fontein gegooid hebt voor zo'n edel doel en dat u toen nog de tuin gedaan hebt. Doarmer is onder de indruk van uw activiteit.

Anoniem zei

Beste meridies, het zou inderdaad voor Doarmer wel goed zijn op bedevaart te gaan, want hij heeft veel gezondigd, maar omdat hij van plan is om ook in de toekomst nog veel te zondigen, kan hij beter de bedevaart uitstellen tot het eind van zijn leven en dan gewoon een extra lange om in een keer al zijn zonden recht te zetten. Dat is wel zo handig.