dinsdag, mei 02, 2006

Groeten uit Tampere

Momenteel zit Doarmer in Tampere, een stad gelegen op een rand tussen twee meren. Vappu (=Lentefeest) is duidelijk voorbij. In Turku werden vanochtend de laatste drankflessen van straat geveegd en hier in Tampere kun je al niet meer zien dat er een groot volksfeest geweest is. Je ziet werkelijk tijdens dat feest die rustige Finnen dronken over straat waggelen en tegen winkels plassen en overal liggen bierflesjes. Samen met zoon J. heeft Doarmer gisteren ook een beetje meegedaan, o.a. ook in een park boven op een heuvel gegeten en gedronken samen met duizenden Finnen, die allemaal zo'n witte pet op hadden. Volgens zoon J. krijgen ze de pet als ze eindexamen middelbare school gedaan hebben. Ze zullen dus wel gedacht hebben, dat Doarmer nooit een diploma heeft gehaald.Doarmer wilde ook nog tegen een winkel plassen als teken dat hij bereid is zich aan de plaatselijke cultuur aan te passen, maar dat is niet doorgegaan(jammer).
Merkwaardig was tijdens vappu, dat er ineens een stoet mensen voorbijkwam met rode vaandels, begeleid door de Internationale (1 mei!).
Ook nog sportief geweest,samen met zoon J. door de de Finse natuur gerend, berkenbossen, rotsen, rivieren, waterval, maar nog geen eland gezien. Vanavond en morgen Tampere verkennen.

Doarmer

2 opmerkingen:

Anoniem zei

opeenvolging van golven eiwitrijk gist
drijvende witte pet neurie elegische lettergrepen

verander koers anker sleep naar zeebodem - slingers
darwin van grote meeuw klinkt obscuur

in open lucht - geklingel - meevoelend
onder tonnage van flora oceaan van spookbrein

treur met me mee - Slavisch Indisch Arabisch

Anoniem zei

Zeer geleerde Dr. Oetker, heeft u een idee welke symbolische betekenis de witte pet heeft? Het is merkwaardig dat hij overal in de wereld in verschillende culturen opduikt.