zondag, juli 09, 2006

Groene glazenmaker Griene glêzebiter

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Siamo campione!!

Zabaglione

Na lang in de keuken te hebben gestaan, hebben we meestal geen zin in een ingewikkeld dessert met veel ingrediënten. Een dessert op z"n Italiaans is snel gemaakt. Met slechts een aantal eieren, Marsala wijn en suiker bereidt u in een handomdraai zabaglione, een heerlijk Italiaans nagerecht.
Ingrediënten
6 eierdooiers
8 eetlepels suiker
12 eetlepels marsala
Vers fruit of koekjes naar keuze


Bereidingswijze
Doe de eierdooiers en de suiker in een grote beslagkom en klop ze totdat het mengsel in hoeveelheid is verdubbeld en licht van kleur is geworden. Zet de beslagkom met het mengsel op een pannetje met kokend water (au bain marie). Voeg de marsala toe en blijf kloppen tot een lobbige, nog schenkbare saus ontstaat. Dit proces kan 10 minuten duren.

Schenk het schuimige mengsel in 4 martiniglazen en dien de zabaglione meteen op.

Serveertip
Schenk zabaglione bijvoorbeeld in met aardbeien en serveer er cantuccini bij (Italiaanse koekjes). Ook lekker met ander vers fruit of bitterkoekjes.

Anoniem zei

volgens mij is campione geen meervoud

Anoniem zei

Dr.Oetker, gefrituurde glazenmaker met een champignonsaus is ook heerlijk