donderdag, juli 27, 2006

Terug van de kust




De vlucht naar de kust is gelukt. Een heerlijke zeewind bracht Doarmer koelte. Ook heeft hij lekker gegeten. Dr. Oetker, u kent ongetwijfeld "De Waag" in Dokkum, vooral de soep van eekhoorntjesbrood (it sjerpboltsje) en de zelfgemaakte pesto zijn daar aanraders. Morgen vertrekt Doarmer naar Haarlem/Zandvoort. Zondagavond komt hij terug, maar misschien, dat hij daar wel een internetverbinding heeft.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Soep van eekhoorntjesbrood met peterseliecroûtons
Nodig: 50 g boter, 2 middelgrote uien fijngesneden, 1 teentje knoflook, 250 g vers eekhoorntjesbrood of kastanjeboleten of 25 g gedroogde, 75 ml droge witte wijn, 1 l kokende groentebouillon, 125 g afkokende aardappelen in blokjes, 1 takje tijm, 1 el citroensap, zout en versgemalen peper. Voor de croûtons: 3 sneetjes witbrood van 1 dag oud, 50 g boter, 3 el fijngesneden peterselie.

Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de uien lichtbruin. Doe de knoflook, het eekhoorntjesbrood en de wijn erbij en roer de bouillon, aardappelen en tijm erdoor. Laat de soep 45 minuten zachtjes koken. Pureer de soep kort zodat de stukjes paddestoel intact blijven. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Snij het brood voor de croûtons in 2,5 cm lange reepjes. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes brood al omscheppend goudbruin. Voeg de peterselie toe en meng deze door de croûtons. Schep de soep in voorverwarmde kommen en strooi de croûtons erin.

Anoniem zei

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»