maandag, augustus 28, 2006

Betterskip

Misschien dat deze bloemen een beetje helpen tegen de impingement disease.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dank op deze 28 augustus voor het dito aantal digitale rozen. Nu ik aan het impingement syndroom ten prooi gevallen ben, kan ik alleen troostkado's aanpakken overhandigd door lilliputters. In ieder geval kleiner dan 1.65m. Volgende week als ik weer naar mijn werk ga zullen alleen die kleine collega's mij met een hand mogen feliciteren met mijn 10e lustrum. De meesten zullen dus een andere manier moeten vinden om mij te bereiken die dag.

Anoniem zei

Impingement syndroom en slijmbeursontsteking in de schouder

De klachten bestaan uit pijn die u 's nachts uit de slaap kan houden en die verergert bij bewegen (met name heffen en reiken) van de arm. Draaien van de arm in zijwaards geheven stand (900 abductie) geeft pijn. Vaak is er uitstraling naar de nek, de bovenarm of de hand en zijn er tintelingen in de hand. Bovenhoofdse werkzaamheden verergeren de klachten. De pijn wordt met name ervaren in de bovenarm.

Meestal is er geen andere oorzaak van de klachten dan een overbelasting (bij werkzaamheden boven het hoofd op hoofdhoogte) of zwelling t.g.v. bijvoorbeeld een val. Vaak is er geen aanwijsbare oorzaak. Op oudere leeftijd kan een scheur in de rotator cuff de oorzaak van deze klachten zijn.
(van het internet)