vrijdag, augustus 25, 2006

Krijt

Groep onderw. mensen aan het begin van schooljaar op pad om nieuwe krijtvoorraad aan te leggen (ca.1800). De vrouw op het schilderij geeft aanwijzingen, terwijl de man half liggend probeert met zijn handen een stuk krijt los te wrikken. Rechts in beeld een toekijkende manager.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dr.Oetker, is 13.20 ûre gaadlik foar jo?

Anoniem zei

Doarmer, de dokter is dan in de buert fan it skiep.

Anoniem zei

Ik heb het krijt in goede gezondheid van Dr. Oetker, Doarmer, it skiep en haar wilde boer kunnen ontvangen. Daarna ben ik op de stoel gehesen om 'hoog'te kunnen leven. Maar toen dat 'hoogleven'niet lukte, ben ik tussen de 'manager' en de 'krijtkrabber'naar beneden gegleden en ben helemaal onder het krijt met een dreun 'terecht' gekomen. Ik riep nog naar de manager: "Wat ben jij sterk." Umsonst! Ik was te ver afgegleden. Hij hoorde het niet. Nu lig ik beneden te wachten met een acute slijmbeursontsteking als een 'skiep' met de pootjes omhoog.

Anoniem zei

Lieve 50-er, u moet zich ook niet door een manager omhoog laten hijsen. Tussen twee krijtkrabbers, aangestuurd door de manager,was het veel beter gegaan.Ook het compliment voor de manager "wat ben jij sterk" heeft weinig zin, u had dat in de vorm van een afvinkformulier moeten overhandigen!Dus

Hijscapaciteit:
zwak
onvoldoende
matig
voldoende
goed
excellent v

Anoniem zei

Het skiep kwam op drie pootjes terecht bij de dokter, die een impingement desease vaststelde. Het komt omdat ik 50 ben geworden en 'hoog' heb geleefd. Wat hangt mij boven mijn gehoede hoofd?

Anoniem zei

Impignement? Botsing? Het gaat toch wel goed met u?