zondag, september 24, 2006

De waterlelies in het geel

Gisteren 23 september was het de dag van de” betinking”. Op het “Reaklif” werd de slag bij Warns herdacht. Op deze weblog heeft al eens een beschrijving hiervan gestaan. De invasievloot, die komend over de toenmalige Zuiderzee op de kust van het “heitelân” landde en een leger aan land zette, dat vervolgens compleet in de pan gehakt werd. Elk jaar wordt deze overwinning herdacht en zo hoort het ook, overwinningen herdenk je en je laat het aan je tegenstander over om je nederlagen te vieren. Tijdens de betinking werd een nieuwe Friese vlag gepresenteerd, een gemeenschappelijke vlag voor alle Frieslanden. In deze vlag zitten vier pompeblêden, de vlag is van het Scandinavische type, dit om de banden van Friesland met dat gebied te onderstrepen. Het is de bedoeling dat deze vlag ca. 3,8 miljoen mensen aanspreekt op hun Friese identiteit. Op het twiljocht kunt u de vlag zien.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Dr. Oetker, Doarmer is no al ûnwennich nei de sân pompeblêden. Earst de gûne al fuort en no ek al de flagge!D'er bliuwt neat oer.

Anoniem zei

Allez, allez zeg,

das schoon zunne, een oude strijd herdenken, nie waor. Ergens heb ik in een boekske staan da wai den Romeinen een slag hebben toegebracht, zunne. Alleen mej wa boterhammekes en waterzooi, zunne.
Maar over da water he, in die grote stad aan den andere kant van het water was Peerke in een Museum (voor den Ollanders...ze zijn gratis daar he!!!) en daar zag ik nen pispot zunne liggen, en een kartonnen doos....allemaal kunst...maar der hingen ook hele mooie Waterlelies van ene meneer Monet (das nen Fransoos). Ik heb ook den meneer Erasmus gezien daar zunne. Tja, en de pintekes zijn niet al te warm gelukkig, en ...er zit wel aardig wat in, zunne.
Ik zag den Graaf daar ook nog in een cafeeske mej allemaol Zotten die Ge normaal alleen in nen film ziet, zunne. En ook daar waren de Pintekes goe te drinken. Ze noemen da daar Bitter...maar zo smaakte he nie, hoor zunne. Ja ja, het was schoon toeven daar. En Peerke heeft een ontdekking gedaan: ze rijden daar allemaal aan den andere kant van de weg,zunne!!!
Maar de watelelies (twee keer zunne) waren schoon. Heel schoon.

Anoniem zei

U bent weer terug, Peerke, de webloglezers hebben gebeden voor uw behouden terugkomst en ziet ons gebed is verhoord.Heeft u veel gevaren doorstaan?

Anoniem zei

Beste Doarmer, Nietzsche zegt het volgende:

"Het is volstrekt natuurlijk dat de mensheid zich als voedsel aanbiedt aan de veroveraars, dat zij vertrapt wil worden, dat een natie zonder tirannen niet van zich doet spreken, dat de som van alle ongerechtigheden die een volk begaat de enige aanduiding is van haar aanwezigheid en haar vitaliteit. Een natie die niet meer verkracht verkeert in volledig verval: juist door het aantal verkrachtingen dat zij begaat toont zij haar instincten, haar toekomst. Kijk vanaf welke oorlog zij is opgehouden dat soort misdaad op grote schaal te bedrijven, en u heeft het eerste symbool van haar neergang te pakken.

Waar o waar zijn de vermaledijde friezen aangeland?

Anoniem zei

Ja, waarde Zeno, Nietzsche wordt niet voor niets "de filosoof met de hamer" genoemd. De hamer waarmee hij de "kuddediermoraal" verbrijzelt en hij was niet terughoudend in zijn woordgebruik (dat is de passie!). Wat de Friezen betreft dat moet u allemaal in het licht der eeuwigheid zien Na de Romeinen, de Franken en de Hollanders als tegenstander te hebben gehad ,zijn zij altijd nieuwsgierig wie er dan weer opduikt en tevergeefs probeert dit volk te temmen. Hoe dan ook zij blijven hard voor tegenstanders en teder voor vrouwen.