woensdag, oktober 11, 2006

De keuze De kar

Botticelli

Waaraan wil je meer tijd besteden aan je vriendje of aan je pony? Een moeilijke keuze voor veel meisjes. Binnenkort is er wellicht een oplossing voor dit probleem dankzij de moderne biotechnologie. In Italië zijn al verschillende succesvolle experimenten geweest. Zie afbeelding boven.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is geen pony! Er valt zo niets te kiezen!

Anoniem zei

Wat een 'wishful painting'van die Italiaan!

Anoniem zei

Kent Doarmer het verschil tussen een klein paard en een pony?
Botticelli gebruikte als model een klein paard en niet een pony!

Anoniem zei

Gebruikte Botticelli zijn eigen hoofd als model voor deze prachtig, krachtige verbeelding? Waar hangt het overigens?

Anoniem zei

Voor de cursiste:
c. 1482, tempera op canvas, 205 x 147,5 cm, Galleria degli Uffizi, Florence

Anoniem zei

Botticelli gebruikte trouwens niet zijn eigen hoofd als model. Dit sluitstuk van de trilogie (met de Primavera en de Geboorte van Venus) is geïnspireerd op de klassieke oudheid; zelfs de romeinse sarcofaag met de centaur die model heeft gestaan voor het werk, is bekend uit de rijke kunstcollectie van opdrachtgever Lorenzo de Medici.

Anoniem zei

Lief meisje en lieve amazone, je kunt niet alles hebben. Het onderstuk is inderdaad geen pony, zover is de techniek nog niet, maar het is in elk geval een begin. Het onderstuk kan geborsteld worden.

Anoniem zei

Dank, zeer geleerde heer Dr.Oetker, duizend maal dank voor het uiten van uw wetenswaardigheden.
Mijn honger naar woorden die zoveel tot uitdrukking kunnen brengen is niet te stillen.

Anoniem zei

kijk vanuit het paard gezien is het veel biefstuk en lekkere ham...maar als het vanuit de mens bekeken wordt eten we een stuk mensenvlees? Wie helpt de arme slager met dit probleem. Worst er van maken, of een kannibaal...

Anoniem zei

Centauri werden in principe niet geslacht, mijnheer de slager

Anoniem zei

Geachte vleeschhouwer, als afstammeling van Friese boeren heeft Doarmer zeer veel moeite met het eten van paardenvlees.Eigenlijk is het voor hem een soort taboe en als hij voor de keuze gesteld zou worden, zou hij waarschijnlijk nog eerder het mensenvlees kiezen.Voor de rest houdt Doarmer heel veel van dieren, mits natuurlijk goed bereid.