maandag, november 06, 2006

Jubileum

Professor Olmenbos op weg naar de lezing
Het is een bijzondere week, want aanstaande vrijdag 10 november bestaat het boartersplak precies één jaar. Gedurende de hele week zijn er activiteiten om bij dit feit stil te staan. Zo heeft de u wel bekende professor Olmenbos , ja hij is er nog steeds, een lezing gegeven met als onderwerp “ De invloed van moderne meisjesboeken op het boartersplak “. In deze lezing vergeleek hij de taal uit bijv. “Het verwende nest “ met die uit het boartersplak. Verder zal de pastoor te H. in de Grote Kerk een mis opdragen speciaal voor de webloglezers. Het geld ,dat tijdens deze mis wordt ingezameld, gaat uiteraard naar een goed doel, in dit geval wordt hiermee hooi aangekocht voor de uit zee geredde paarden. Vrijdag vindt dan het grote slotfeest plaats. De webloglezers zijn hiervoor uitgenodigd. Om de anonimiteit te handhaven is het de bedoeling dat men gemaskerd verschijnt.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is vandaag 11 jaar geleden dat W.Ockels terugkeerde uit de ruimte.

Anoniem zei

De hooggeleerde heer Olmenbos heeft wel een verkokerde kijk op het boartesplak: tellen jongensboeken niet mee? Om van kookboeken maar niet te spreken!

Anoniem zei

Prof. Olmenbos kent zijn beperkingen

Anoniem zei

Allez zeg,

ieck ga mijn kameraad vragen een speciaal biertje te brouwen voor dezen feestdag, zunne. Da duurt misschien efkes, maar 't-zal nen straffe zijn denk ieck zo, zunne.
Een Doarmerpils Speciale gisting, of nen Doarmer van 't vat (8 procentekes misschien...). Das nen schoon feest vrijdag, en ieck zal bij den mis zijn. Ik rij met meneer Pastoor hier mee.

Anoniem zei

Zo hoort het ook, beste Peerke, niet alleen feesten , maar ook bidden en je weet dat van het geld hooi voor die arme paarden gekocht wordt.

Anoniem zei

Ik las in de krant dat er ook een paar naar mij toe komen....hebben de andere meer hooi!

Anoniem zei

Ik kommmmmm!!!!!!

Anoniem zei

Laat die uil a.u.b. in de olmen gaan zitten bij het vallen van deez'nacht i.p.v. een lezing te gaan geven over ons 'meisjesboek'!!!!.
Onze boeken zijn tot nu toe altijd als licht feministische vrouwenboeken bekeken!. Waarin we praten over dat "seksualiteit niet tussen de benen begint, maar in je hoofd!" Geen meisjesboeken dus!

Anoniem zei

Beste Liza, waarom zijn jullie tegen de aanduiding " meisjesboek" ? Doarmer heeft altijd een grote waardering gehad voor een goed meisjesboek , zoals de HBS-tijd van Joop ter Heul van Cissy van Marxveldt. Daarin wordt ook best wel over seksualiteit en zo geschreven.

Anoniem zei

Lieve Priscilla, je bent de professor dus nog niet vergeten.

Anoniem zei

Helaas beste slager, het volgende staat in de krant:
Marrum - De 170 merries en veulens die vorige week gered zijn van het Noarderleech worden niet geslacht. Dit heeft eigenaar Piet Lootsma gezegd.De dieren staan sinds gisteravond allemaal op stal in Tzummarum en gaan komend voorjaar weer terug naar het Noarderleech. ,,Allinnich de bisten dy't ferwûne binne, wurde slachte.'' Een groot deel van de merries is drachtig.